„Zeleni prsten“ unosan posao

Bez autora
Oct 10 2010

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, član gradskog veća Miroslav Čučković i predsednik opštine Palilula Danilo Bašić, posetili su juče poljoprivredno gazdinstvo Vladimira Maksina u Krnjači, koji je od Grada, u okviru projekta „Zeleni prsten“, dobio 930 miliona dinara za podsticaj poljoprivrede.Uloživši još toliko novca, Maksin je na 26 ari placa zasadio 12.000 sadnica jagoda. Ovo je prvi projekat u okviru „Zelenog prstena” kojim su želeli da investiraju sredstva u poljoprivredu. Oko Beograda ima dosta zemljišta koje bi moglo da se iskoristi za gajenje malina, jagoda, drugog voća i povrća.

„Zeleni prsten“ unosan posaoGradonačelnik Beograda Dragan Đilas, član gradskog veća Miroslav Čučković i predsednik opštine Palilula Danilo Bašić, posetili su juče poljoprivredno gazdinstvo Vladimira Maksina u Krnjači, koji je od Grada, u okviru projekta „Zeleni prsten“, dobio 930 miliona dinara za podsticaj poljoprivrede.

Uloživši još toliko novca, Maksin je na 26 ari placa zasadio 12.000 sadnica jagoda.

- Ovo je prvi projekat u okviru „Zelenog prstena” kojim smo želeli da investiramo sredstva u poljoprivredu - kazao je Đilas.

Prema njegovim rečima, oko Beograda ima dosta zemljišta koje bi moglo da se iskoristi za gajenje malina, jagoda, drugog voća i povrća.

- Grad će se potruditi da za sledeću godinu osmisli projekat koji bi imao karakter „start-ap” projekta, odnosno kredita kojim bismo pomogli onima koji nemaju sredstava, a žele da u saradnji sa gradom podignu moderne plastenike i tako žive od svog rada. Raduje nas dobra saradnja sa izvođačima radova i koristim ovu priliku da naglasim da će svi izvođači biti plaćeni čim se dokumentacija dostavi u Sekretarijat za privredu. Sa druge strane, brine me što naš današnji domaćin za platu od 60.000 dinara ne može da nađe radnike, što je još jedan dokaz da posla ima za one koji žele da rade – rekao je Čučković. On je podsetio da je Sekretarijat za privredu početkom septembra zaključio 31 ugovor o isplati podsticajnih sredstava u oblasti voćarstva i povrtarstva na teritoriji grada Beograda za 2010. godinu – „Zeleni prsten”.

Podsticajna sredstva dodeljuju se u vidu bespovratne pomoći (subvencije) u visini do 50 odsto ukupne cene podignutog novog zasada voća i povrća.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik