Ukoliko se sirovina prerađuje, dobijaju se proizvodi sa većom dodatom vrednošću, čime poljoprivrednici, mogu da ostvare veće cene na tržištu, kažu stručnjaci.
Ako uz to rade i brendiranje proizvoda, ostvaruju mogućnost za još bolju prodaju i plasman agrarnih proizvoda, pripremljenih po tradicionalnim recepturama.
Na poljoprivrednom gazdinstvu Radišića iz Čuruga , kako nam objašnjava Zorica Radišić celokupna proizvodnja sireva je zaokružena od njive do trpeze. Radišići imaju svoje krave od kojih dobijaju kvalitetnu sirovinu za preradu u različite vrste sireva.
Veća zarada u poslu postiže se preradom sirovine ali i kada se brendira proizvod.
Poljoprivredno gazdinstvo Radišića, dobilo je brojna priznanja za kvalitet proizvedenih sireva a nosioci su i znaka najbolje iz Vojvodine.Kako kažu svaka nagrada je podsticaj za dalji rad i razvoj proizvodnje na još većem nivou uz poštovanje još strožijih standarda kvaliteta.