Stručnjak za marketing Milan Premović, govorio je za RTS o tome kako i zašto određeni, novi proizvodi, brzo postaju popularni i koliko je u svemu tome uticaj influensera.
Komentarišući Dubai-čokoladu, kao nešto o čemu u poslednje vreme „svi pričaju“, Premović je rekao da je interesantan uticaj influensera kao kanala komunikacije za promociju i to bez plana i „inicijalne kapisle“ i to sve na globalnom nivou.
Iza fenomena Dubai-čokolade zapravo stoji recept koji može da se prilagođava. Nastala je na Bliskom istoku.
„Ovo je pokazatelj da influenseri mogu imati silu velikih, masovnih medija“, kaže Premović, i dodaje da sinhronizovani rad influensera, nevezano za broj pratilaca, može dati rezultate.
Kaže i da je, kada je reč o domaćim ugostiteljima, taj trend dobro prihvaćen.
„Sastojci su nešto skuplji, i onda i sam proizvod mora biti nešto skuplji. U suštini, to su kvalitetne namirnice“, dodao je.
Kragujevačka verzija Dubai-čokolade, na primer, pravi se na specifičan način, i u jednom restoranu gostima se nudi u formi praline sa belgijskom čokoladom, kremom od pistaća i kadaifa.
Kada popularnost nekog proizvoda „eksplodira“, moguće je i da euforija za njim brzo splasne. Neki proizvodi ostaju ipak, kao inspiracija.