Cene nekretnina skočile u odnosu na prethodnu godinu

Bez autora
Sep 11 2024

Traženje stanova u Beogradu postaje sve teže, posebno za studente. U današnjoj emisiji "Blic dan", sa Milićem Đokovićem, proceniteljem za nekretnine, i Vladom Milenkovićem, studentom, istraživali smo stvarnu ponudu i potražnju stanova u glavnom gradu i da li je moguće pronaći garsonjeru ispod 300 evra.

"Iz mog iskustva i iskustva mojih prijatelja, studenata, dosta je teško naći stan. Uglavnom se to dešava kroz neformalne kanale, poznajemo nekoga ili pratimo Facebook grupe i oglase. Međutim, problem nije samo kako pronaći oglas, već naći odgovarajući stan koji je dobro povezan infrastrukturno sa delovima grada u kojima imamo akademske obaveze. Takođe, važan je i odgovarajući stanodavac," kaže Vlada Milenković.

"Cene stanova skočile"

Procene Milića Đokovića potvrđuju ovu sliku:

"Nekretnine su skočile, cene su veće u odnosu na prošlu godinu. Mada je i inflacija veća. Tendencija porasta cena je izražena."

Đoković dodaje da se stanovi ispod 300 evra retko mogu naći i da su najčešće daleko od centralnih delova grada, što dodatno otežava situaciju studentima koji moraju često putovati na fakultet.

Ističe i da je cimerstvo jedna od uvek dobrih opcija.

Za studente, dakle, potraga za stanom u Beogradu nije jednostavan zadatak. Povećanje cena nekretnina i inflacija čine stanovanje još težim, dok neprilagođena ponuda i neformalni kanali pretrage komplikuju čitav proces.

"Dodatno je jako teško za studenta ako radi da bi priuštio stan da se fokusira na studije", kaže Vlada.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik