11. jun rok za implementaciju HACCP sistema

Bez autora
Feb 16 2011

Prema važećem Zakonu o bezbednosti hrane, pekari i svi ostali subjekti koji se bave prometom hrane, imaju obavezu da do 11. juna 2011. godine u svoj sistem poslovanja implementiraju HACCP sistem. Glavni cilj HACCP je da se uspostavi integrisani preventivni sistem koji osigurava bezbednost hrane u svakoj fazi proizvodnje, prerade i distribucije, čime doprinosi eleminisanju rizika ili smanjenju rizika na prihvatljiv nivo po zdravlje ljudi, odnosno da osigura proizvodnju mikrobiološki ispravne hrane. Obaveza svih proizvođača je da ovaj interni sistem kontrole implementira i sprovodi, a nadležne inspekcije će vršiti kontrolu kako bi proverile da li su svi subjekti koji su bili u obavezi da uvedu sistem bezbednosti hrane to i uradili. HACCP se uvodi kako bi kvalitet hrane koju kupuju građani Srbije bio još bolji.

11. jun rok za implementaciju HACCP sistemaPrema važećem Zakonu o bezbednosti hrane, pekari i svi ostali subjekti koji se bave prometom hrane, imaju obavezu da do 11. juna 2011. godine u svoj sistem poslovanja implementiraju HACCP sistem.

Glavni cilj HACCP je da se uspostavi integrisani preventivni sistem koji osigurava bezbednost hrane u svakoj fazi proizvodnje, prerade i distribucije, čime doprinosi eleminisanju rizika ili smanjenju rizika na prihvatljiv nivo po zdravlje ljudi, odnosno da osigura proizvodnju mikrobiološki ispravne hrane.

Obaveza svih proizvođača je da ovaj interni sistem kontrole implementira i sprovodi, a nadležne inspekcije će vršiti kontrolu kako bi proverile da li su svi subjekti koji su bili u obavezi da uvedu sistem bezbednosti hrane to i uradili.

HACCP se uvodi kako bi kvalitet hrane koju kupuju građani Srbije bio još bolji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik