Dovoljno sirovine za zdravu hranu

Bez autora
Jul 21 2010

Uprkos nepovoljnim agro-ekološkim uslovima u dosadašnjem delu vegetacije, od hladnog vremena i obilnih padavina do povećanog intenziteta bolesti i presejavanja useva, preduzeće "Zdravo organik" u Selenči će uspeti da obezbedi dovoljne količine sirovina za sve proizvodne programe. "Zdravo organik" d.o.o. se već duži niz godina u proizvodnji krastavaca, paradajza, cvekle, šargarepe, paprike i drugog povrća orijentiše na saradnju sa kooperantima koji imaju iskustvo i tradiciju, a i na sopstvenim površinama proizvodi sirovine za potrebe fabrike. U toku je otkup kornišona, a ostalo povrće i voće je u različitim fazama rasta i razvića. Uz nadzor i kontrolu primenjene agotehnike, "Zdravo"organik" i ove godine će proizvesti dovoljne količine kvalitetne sirovine za isto tako kvalitetne finalne proizvode. U strategiji preduzeća je i povećanje izvoza, kako finalnih, tako i proizvoda u svežem stanju.

Dovoljno sirovine za zdravu hranuUprkos nepovoljnim agro-ekološkim uslovima u dosadašnjem delu vegetacije, od hladnog vremena i obilnih padavina do povećanog intenziteta bolesti i presejavanja useva, preduzeće "Zdravo organik" u Selenči će uspeti da obezbedi dovoljne količine sirovina za sve proizvodne programe, izjavio je juče Tanjugu direktor preduzeća Zoran Barjakatarović.

"Zdravo organik" d.o.o. se već duži niz godina u proizvodnji krastavaca, paradajza, cvekle, šargarepe, paprike i drugog povrća orijentiše na saradnju sa kooperantima koji imaju iskustvo i tradiciju, a i na sopstvenim površinama proizvodi sirovine za potrebe fabrike.

"U toku je otkup kornišona, a ostalo povrće i voće je u različitim fazama rasta i razvića", rekao je Barjakatarović.

On je ocenio da će, uz nadzor i kontrolu primenjene agotehnike, "Zdravo"organik" i ove godine proizvesti dovoljne količine kvalitetne sirovine za isto tako kvalitetne finalne proizvode, dodavši da je u strategiji preduzeća i povećanje izvoza, kako finalnih, tako i proizvoda u svežem stanju.

"Već tradicionalni Međunarodni simpozijum "Organska hrana i proizvodi", čiji je organizator i domaćin "Zdravo organik", biće održan 24. i 25. septembra u Selenči", najavio je Brajkatarović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik