Generalni inspektorat prati otkup pšenice

Bez autora
Jun 28 2010

Generalni inspektorat Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, u saradnji sa stručnim službama poljoprivrednih stanica, vršiće pojačanu kontrolu na otkupnim mestima i kontrolu objekata za skladištenje poljoprivrednih proizvoda u kampanji 2010. godine. Poljoprivredne inspekcije i savetodavne službe poljoprivrednih stanica biće angažovane radi uvida u kvalitet i način određivanja parametara kvaliteta pri otkupu od strane angažovanih kontrolnih kuća i samih otkupljivača, kako bi se zaštitili interesi poljoprivrednih proizvođača. Oni koji svoje proizvode prodaju, i pre nego što se na to odluče, imaju pravo da ih otkupljivač informiše o uslovima otkupa, načinu analize obračunskog kvaliteta i o proceduri koja se sprovodi u slučaju da iskažu sumnju u izvršeni obračunski kvalitet.

Generalni inspektorat prati otkup pšeniceGeneralni inspektorat Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, u saradnji sa stručnim službama poljoprivrednih stanica, vršiće pojačanu kontrolu na otkupnim mestima i kontrolu objekata za skladištenje poljoprivrednih proizvoda u kampanji 2010. godine, saopšteno je danas iz tog ministarstva.

Poljoprivredne inspekcije i savetodavne službe poljoprivrednih stanica biće angažovane radi uvida u kvalitet i način određivanja parametara kvaliteta pri otkupu od strane angažovanih kontrolnih kuća i samih otkupljivača, kako bi se zaštitili interesi poljoprivrednih proizvođača.

Oni koji svoje proizvode prodaju, i pre nego što se na to odluče, imaju pravo da ih otkupljivač informiše o uslovima otkupa, načinu analize obračunskog kvaliteta i o proceduri koja se sprovodi u slučaju da iskažu sumnju u izvršeni obračunski kvalitet.

Za sve informacije vezane za način utvrđivanja obračunskog kvaliteta na otkupnim mestima, primedbe i reklamacije, zainteresovani mogu da se obrate poljoprivrednoj inspekciji Generalnog inspektorata na brojeve telefona 064/ 8818 631; 064/ 8818 621; 064/ 8818 438, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik