HPK: Otkupna cijena pšenice 1,10 kuna

Bez autora
May 30 2010

Predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Darko Grivičić na današnjoj je konferenciji za novinare u Peroju nedaleko od Pule ustvrdio da bi otkupna cijena pšenice ovogodišnjeg uroda trebala biti 1,10 kuna. Poljoprivredna komora je za utvrđivanje cijene uputila zahtjev zagrebačkom Agronomskom fakultetu, osječkom Poljoprivrednom fakultetu i Veleučilištu u Križevcima da izračunaju cijenu kilograma pšenice. Oni su na temelju proračuna ulaganja na jednom hektaru izračunali cijenu višu od kune, pa i očekivane od kune i 10 lipa,ali je pritom iskazana bojazan da će po toj cijeni pšenica biti isplaćena. U sklopu Hrvatske poljoprivredne komore osnovan je i Odbor za ratarstvo te je u tom kontekstu ministru Čobankoviću poslan dopis kojim se za idući tjedan traži hitan sastanak s otkupljivačima.

HPK: Otkupna cijena pšenice 1,10 kunaPredsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Darko Grivičić na današnjoj je konferenciji za novinare u Peroju nedaleko od Pule ustvrdio da bi otkupna cijena pšenice ovogodišnjeg uroda trebala biti 1,10 kuna.

Poljoprivredna komora je za utvrđivanje cijene uputila zahtjev zagrebačkom Agronomskom fakultetu, osječkom Poljoprivrednom fakultetu i Veleučilištu u Križevcima da izračunaju cijenu kilograma pšenice.

Oni su na temelju proračuna ulaganja na jednom hektaru izračunali cijenu višu od kune, pa i očekivane od kune i 10 lipa, kazao je Grivičić koji je pritom iskazao bojazan da će po toj cijeni pšenica biti isplaćena.

U sklopu Hrvatske poljoprivredne komore osnovan je i Odbor za ratarstvo te je u tom kontekstu ministru Čobankoviću poslan dopis kojim se za idući tjedan traži hitan sastanak s otkupljivačima, rečeno je na konferenciji za novinare.

Za predsjednika Nadzornog odbora Hrvatske poljoprivredne komore izabran je dr. Ivan Katalinić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu.

Mnoga naša poljoprivredna gospodarstva u Europskoj uniji morat će imati certifikat da su osposobljena za tu djelatnost. U Hrvatskoj se to za sada radi stihijski pa će stoga komora morati osposobiti poljoprivrednike kako bi ulaskom u EU mogli biti ravnopravni kolegama iz ostalih zemalja, izjavio je Katalinić a prenosi Hina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik