Javna skladišta - u iščekivanju najbolje cene

Bez autora
Nov 15 2010

Sistem javnih skladišta omogućava proizvođačima da robu prodaju u trenutku kada je cena najpovoljnija. Na osnovu robnog zapisa, koji se dobija prilikom predaje proizvoda skladištima, poljoprivrednici kod banaka mogu konkurisati za kredit sa kamatnom stopom od 3 odsto na godišnjem nivou. Na taj način mogu finansirati proizvodnju za narednu godinu, a bez prodaje robe ili davanja hipoteke. U januaru naredne godine krenuće svojevrstan karavan, čiji će cilj biti da poljoprivrednim proizvođačima približi način funkcionisanja sistema javnih skladišta.

Javna skladišta - u iščekivanju najbolje ceneSistem javnih skladišta omogućava proizvođačima da robu prodaju u trenutku kada je cena najpovoljnija.

Na osnovu robnog zapisa, koji se dobija prilikom predaje proizvoda skladištima, poljoprivrednici kod banaka mogu konkurisati za kredit sa kamatnom stopom od 3 odsto na godišnjem nivou.

Na taj način mogu finansirati proizvodnju za narednu godinu, a bez prodaje robe ili davanja hipoteke.

Direktor Kompenzacionog fonda Srbije, Milan Đakov najavio je da će u januaru naredne godine krenuti svojevrstan karavan, čiji će cilj biti da poljoprivrednim proizvođačima približi način funkcionisanja sistema javnih skladišta.

Karavan će na svom putu posetiti 16 opština, a sa poljoprivrednicima će razgovarati predstavnici banaka, Kompenzacionog fonda, Ministarstva poljoprivrede, kao i lokalnih skladišta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik