Objavljena rang lista za nabavku poljoprivredne mehanizacije

Bez autora
Jul 23 2010

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije objavilo je danas konačnu rang-listu za nabavku novih traktora i širokozahvatne mehanizacije za proizvodnju povrća, žitarica i industrijskog bilja. Konkurs za nabavku pomenutih mašina objavljen je u skladu sa Uredbom o uslovima i načinu korišćenja podsticaja za podršku ruralnom razvoju kroz investicije u poljoprivredna gazdinstva za proizvodnju povrća, žitarica, industrijskog bilja, kao i investicije za nabavku osnovnog stada u stočarskoj proizvodnji za 2010. godinu.Pravo na podsticaje ostvarilo je 567 porodičnih poljoprivrednih gazdinstava u ukupnoj vrednosti od 545.960.573,22 dinara. Ukupna vrednost sredstava uloženih u nabavku novih traktora i širokozahvatne mehanizacije iznosi 1.421.570.810,61 dinara.

Objavljena rang lista za nabavku poljoprivredne mehanizacijeMinistarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije objavilo je danas konačnu rang-listu za nabavku novih traktora i širokozahvatne mehanizacije za proizvodnju povrća, žitarica i industrijskog bilja.

Konkurs za nabavku pomenutih mašina objavljen je u skladu sa Uredbom o uslovima i načinu korišćenja podsticaja za podršku ruralnom razvoju kroz investicije u poljoprivredna gazdinstva za proizvodnju povrća, žitarica, industrijskog bilja, kao i investicije za nabavku osnovnog stada u stočarskoj proizvodnji za 2010. godinu.

Pravo na podsticaje ostvarilo je 567 porodičnih poljoprivrednih gazdinstava u ukupnoj vrednosti od 545.960.573,22 dinara. Ukupna vrednost  sredstava uloženih u nabavku novih traktora i širokozahvatne mehanizacije iznosi 1.421.570.810,61 dinara.

Ovim konkursom 528 gazdinstava će dobiti nove traktore za ratarstvo svih proizvođača, 3 gazdinstva pneumatske sejalice za direktnu setvu semena, 16 gazdinstava vučne prskalice za zaštitu biljaka i 20 gazdinstava tifone za navodnjavanje.

Rešenja o dodeli podsticajnih sredstava biće prosleđena na adrese gazdinstava u narednim danima, a isplata će se vršiti nakon dostavljanja kompletne dokumentacije u skladu sa Konkursom.

Konačna rang-lista može se pogledati na sajtu Ministarstva poljoprivrede.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik