Osniva se savez udruženja poljoprivrednika BiH

Bez autora
Aug 13 2010

Incijativni odbor za formiranje Saveza udruženja poljoprivrednika Federacije Bosne i Hercegovine donio je Odluku o osnivanju tog saveza. Sastanak je održan u prostorijama ZZ Gračanka u Gračanici u prisustvu osnivača i incijatora koje čine: Udruženje proizvođača sjemena i sadnog materijala u FBiH, Udruženje proizvođača mlijeka FBiH, Udruženje uzgajivača ovaca FBiH, Udruženja agronoma FBiH, Savez pčelara FBiH i Savez Organsko FBiH. Za predsjednika IO Saveza udruženja poljoprivrednika Federacije BIH izabran je Sejad Herceg, predsjednik Saveza Organsko FBiH, koji je izjavio da će u što kraćem roku zajedno sa Odborom nastojati da formira ovaj savez, zbog samog značaja i predstavljanja transparentnog rada poljoprivrednih proizvođača te poboljšanja stanja u domaćoj poljoprivredi...

Osniva se savez udruženja poljoprivrednika BiHIncijativni odbor za formiranje Saveza udruženja poljoprivrednika Federacije Bosne i Hercegovine donio je Odluku o osnivanju tog saveza.

Sastanak je održan u prostorijama ZZ Gračanka u Gračanici u prisustvu osnivača i incijatora koje čine: Udruženje proizvođača sjemena i sadnog materijala u FBiH, Udruženje proizvođača mlijeka FBiH, Udruženje uzgajivača ovaca FBiH, Udruženja agronoma FBiH, Savez pčelara FBiH i Savez Organsko FBiH.

Za predsjednika IO Saveza udruženja poljoprivrednika Federacije BIH izabran je Sejad Herceg, predsjednik Saveza Organsko FBiH, koji je izjavio da će u što kraćem roku zajedno sa Odborom nastojati da formira ovaj savez, zbog samog značaja i predstavljanja transparentnog rada poljoprivrednih proizvođača te poboljšanja stanja u domaćoj poljoprivredi.

Sastanku su prisustvovali i Rasim Husić, savjetnik federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, predstavnici USAID-a te Švedske agencije za međunarodni razvoj (SIDA), saopćeno je iz Inicijativnog odbora za formiranje Saveza udruženja poljoprivrednika FBiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik