Otvorena dva nova objekta u Begeču i Futogu

Bez autora
Jun 23 2010

Predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić, u prisustvu predsednika hrvatskog “Agrokora” i većinskog akcionara “Dijamant Agrara” Ivice Todorića, danas je otvorio dva nova objekta u Begeču i Futogu. U Begeču je otvoren “Agro Fructus”, novi otkupni centar za voće i povrće, a u Futogu “Planta”, savremena farma za tov junadi. Vrednost ovih investicija prelazi milijardu dinara. Novi centar za otkup voća i povrća u Begeču poseduje 4.000 kvadratnih metara rashladnog prostora. Otkupna stanica se nalazi u samom centru proizvodnje voća i povrća i dugoročno će ugovarati proizvodnju i otkup u celoj Vojvodini. Plan je da u prvoj godini rada otkupi 25.000 tona voća i povrća, u vrednosti preko dve milijarde dinara. Takođe, centar će imati zadatak da priprema robu za prodaju modernim distributivnim kanalima u skladu s najvišim svetskim standardima. Ova investicija omogućiće ne samo snabdevanje srpskog tržišta, nego i izvoz u druge zemlje.

Otvoren novi otkupni centar za voće i povrće u Begeču i savremena farmu za tov junadi u FutoguPredsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić, u prisustvu predsednika hrvatskog “Agrokora” i većinskog akcionara “Dijamant Agrara” Ivice Todorića, danas je otvorio dva nova objekta u Begeču i Futogu.

U Begeču je otvoren “Agro Fructus”, novi otkupni centar za voće i povrće, a u Futogu “Planta”, savremena farma za tov junadi.

Vrednost ovih investicija prelazi milijardu dinara.

Novi centar za otkup voća i povrća u Begeču poseduje 4.000 kvadratnih metara rashladnog prostora. Otkupna stanica se nalazi u samom centru proizvodnje voća i povrća i dugoročno će ugovarati proizvodnju i otkup u celoj Vojvodini. Plan je da u prvoj godini rada otkupi 25.000 tona voća i povrća, u vrednosti preko dve milijarde dinara. 

Takođe, centar će imati zadatak da priprema robu za prodaju modernim distributivnim kanalima u skladu s najvišim svetskim standardima. Ova investicija omogućiće ne samo snabdevanje srpskog tržišta, nego i izvoz u druge zemlje.

Farma junadi “Planta”, greenfield investicija, prostire se na 5,5 hektara zemlje i predstavlja jednu od najvećih i nasjavremenijih farmi ove vrste u Srbiji. Otvaranjem ove farme biće omogućena  proizvodnja više od oko 2.000 grla godišnje, a meso je namenjeno kako domaćem tako i stranom tržištu. Proizvodni deo farme sastoji se od devet štala, silosa za smeštaj hrane, kao i deponije za smeštaj stajskog đubriva kapaciteta 5.000 tona.

Uzgoj stoke, kao i proizvodnja stočne hrane u proizvodnom centru “Planta” u potpunosti su mehanizovani  i ispunjavaju svetske Global G.A.P. i ISO standarde.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik