Sektor za ruralni razvoj otvoren u Sremskim Karlovcima

Bez autora
Sep 21 2010

U Sremskim Karlovcima danas su svečano otvorene prostorije Sektora za ruralni razvoj u okviru republičkog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Pokrajinska vlada je zajedno sa Republičkom prepoznala značaj decentralizacije i uložila sredstva u opremanje ovih prostorija, koje će biti ključna spona u razvoju sela, jer je to budućnost i obaveza. Poljoprivreda je naša jedina izvozna šansa, a prošle godine Srbija je ostvarila suficit u iznosu od dve milajrde dinara, dok početkom ove godine on se za četvrtinu, odnosno za 25 posto povećao. S obzirom na to da našoj zemlji predstoji kandidatura za članstvo u evropsku zajednicu, to je šansa zaposlenima u ovom sektoru da apliciraju za sredstva iz predpristupnih fondova, gde se može očekivati priliv od 50 miliona evra za razvoj agrara...

Sektora za ruralni razvoj u otvoren u Sremskim KarlovcimaU Sremskim Karlovcima danas su svečano otvorene prostorije Sektora za ruralni razvoj u okviru republičkog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Pokrajinska vlada je zajedno sa Republičkom prepoznala značaj decentralizacije i uložila sredstva u opremanje ovih prostorija, koje će biti ključna spona u razvoju sela, jer je to budućnost i obaveza.

Poljoprivreda je naša jedina izvozna šansa, a prošle godine Srbija je ostvarila suficit u iznosu od dve milajrde dinara, dok početkom ove godine on se za četvrtinu, odnosno za 25 posto povećao.

S obzirom na to da našoj zemlji predstoji kandidatura za članstvo u evropsku zajednicu, to je šansa zaposlenima u ovom sektoru da apliciraju za sredstva iz predpristupnih fondova, gde se može očekivati priliv od 50 miliona evra za razvoj agrara.

Pokrajinska vlada je do sada za razvoj sela i agrara uložila 28 milijardi dinara i ubuduće će, u skladu sa mogućnostima, ulagati još više.

Pored ovog Sektora za ruralni razvoj, Ministarstvo je nedavno otvorilo i prostorije Uprave za agrarna plaćanja u Šapcu, čime se dokazalo da se i izvan Beograda može ozbiljno raditi na razvoju i napretku poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, jer posao čine dobri i stručni kadrovi, a ne mesto u kojem oni rade.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik