Spiskovi za 100.000 tona pšenice

Bez autora
Sep 13 2010

Unija pekara Srbije, u dogovoru sa Ministarstvom trgovine i Republičkim robnim rezervama, predala je spiskove za dobijanje 100.000 t pšenice iz Robnih rezervi. Najkasnije u toku nedelje očekuje se odobrenje Vlade Srbije, nakon čega sledi potpisivanje ugovora. Ovo je poslednji momenat da hleb ne poskupi.Čekalo se zbog ispunjenja uslova, vezanih za obezbedjivanje bankovnih garancija. Unija je obavila mnogobrojne razgovore širom Srbije sa svima koji su dobrovljno podržali akciju i kao preduslov zbog plaćanja eskontne stope, pekari su zahtevali reprogam pozajmice na još godinu dana.

Spiskovi za 100.000 tona pšeniceUnija pekara Srbije, u dogovoru sa Ministarstvom trgovine i Republičkim robnim rezervama, predala je spiskove za dobijanje 100.000 t pšenice iz Robnih rezervi.

"Najkasnije u toku nedelje očekuje se odobrenje Vlade Srbije, nakon čega sledi potpisivanje ugovora. Ovo je poslednji momenat da hleb ne poskupi".

Kako se navodi u saopstenju, čekalo se zbog ispunjenja uslova, vezanih za obezbedjivanje bankovnih garancija.

Unija je, kako navode, obavila mnogobrojne razgovore širom Srbije sa svima koji su dobrovljno podržali akciju i kao preduslov zbog plaćanja eskontne stope, pekari su zahtevali reprogam pozajmice na još godinu dana.

Postoji obostrana spremnost za realizaciju i sprovođenje akcije, zbog interesa građana Srbije, navodi Unija apekara, uz napomenu da se nada da će uspeti da tom akcijom sačuva cenu osnovne vrste hleba i do sledeće žetve.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik