Suvu šljivu najviše kupuju ruski izvoznici

Bez autora
Aug 26 2010

Nacionalna asocijacija proizvođača suve šljive osnovana je da bi se unapredila proizvodnja i da bi udruženi izvozili suvu šljivu, kao srpski brend, odnosno da bi je lakše plasirali na rusko tržište. Rusko tržište je veoma zainteresovano za srpsku šljivu, pre svega, zbog dobrog kvaliteta. Ovako organizovani, proizvođači šljive moći će da podižu i nove zasade šljive i da povećaju izvoz. Do pre dve decenije iz Srbije se na tržište tadašnjeg Sovjetskog saveza izvozilo čak 250.000 tona suve šljive godišnje, ali su sankcije i neorganizovanost proizvođača šljive učinili svoje, pa je taj izvoz sada simboličan. Očekuje se da će, povratkom na rusko tržište, već u ovoj godini biti izvezeno 1.000 tona suve šljive, a zatim će se iz godine u godinu ta količina povećavati.

Suvu šljivu najviše kupuju ruski izvozniciNacionalna asocijacija proizvođača suve šljive osnovana je da bi se unapredila proizvodnja i da bi udruženi izvozili suvu šljivu, kao srpski brend, odnosno da bi je lakše plasirali na rusko tržište.

Rusko tržište je veoma zainteresovano za srpsku šljivu, pre svega, zbog dobrog kvaliteta. Ovako organizovani, proizvođači šljive moći će da podižu i nove zasade šljive i da povećaju izvoz.

Do pre dve decenije iz Srbije se na tržište tadašnjeg Sovjetskog saveza izvozilo čak 250.000 tona suve šljive godišnje, ali su sankcije i neorganizovanost proizvođača šljive učinili svoje, pa je taj izvoz sada simboličan.

Očekuje se da će, povratkom na rusko tržište, već u ovoj godini biti izvezeno 1.000 tona suve šljive, a zatim će se iz godine u godinu ta količina povećavati.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik