Usvojena Uredba o subvencionisanju prodaje traktora u RS

Bez autora
Jul 29 2010

Vlada Srbije usvojila je danas Uredbu o subvencionisanju prodaje traktora u Republici Srpskoj u 2010. godini, po kojoj će novi traktori proizvedeni u Srbiji moći da se prodaju u Srpskoj po cijeni umanjenoj za 2.000 evra. Za tu svrhu Vlada Srbije je namijenila 50 miliona dinara subvencija. Ova uredba utemeljena je na Sporazumu o saradnji u oblasti privrede koji je potpisan između Srbije i Republike Srpske, a važiće najkasnije do 31. decembra. Vlada Srbije danas je usvojila i Odluku o iznosima najpopularnijih cijena i minimalnih akciza za duvanske prerađevine, kao i odluke o obrazovanju radnih grupa za izradu Strategije zaštite od požara i Nacionalne strategije zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama. Vlada je usvojila i prijedloge zakona o vazdušnom saobraćaju, o potvrđivanju sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Malte o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja, kao i Prijedlog zakona o potvrđivanju sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Argentine u oblasti veterinarstva...

Usvojena Uredba o subvencionisanju prodaje traktora u RSVlada Srbije usvojila je danas Uredbu o subvencionisanju prodaje traktora u Republici Srpskoj u 2010. godini, po kojoj će novi traktori proizvedeni u Srbiji moći da se prodaju u Srpskoj po cijeni umanjenoj za 2.000 evra, izjavio je Srni direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović.

Za tu svrhu Vlada Srbije je namijenila 50 miliona dinara subvencija.

Mihajlović kaže da je ova uredba utemeljena na Sporazumu o saradnji u oblasti privrede koji je potpisan između Srbije i Republike Srpske, a važiće najkasnije do 31. decembra.

Vlada Srbije danas je usvojila i Odluku o iznosima najpopularnijih cijena i minimalnih akciza za duvanske prerađevine, kao i odluke o obrazovanju radnih grupa za izradu Strategije zaštite od požara i Nacionalne strategije zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama.

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za saradnju s medijima, Vlada je usvojila i prijedloge zakona o vazdušnom saobraćaju, o potvrđivanju sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Malte o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja, kao i Prijedlog zakona o potvrđivanju sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Argentine u oblasti veterinarstva.

Usvojeni su i Prijedlog zakona o izmjenama zakona o potvrđivanju konvencije o zaštiti lica u odnosu na automatsku obradu podataka, kao i Uredba o proizvodima koji posle upotrebe postaju posebni tokovi otpada, obrascu dnevne evidencije o količini i vrsti proizvedenih i uvezenih proizvoda i godišnjem izvještaju, načinu i rokovima dostavljanja godišnjeg izveštaja, obveznicima plaćanja naknade, kriterijumima za obračun, visinu i način obračunavanja i plaćanja naknade.

Vlada Srbije je usvojila i Uredbu o uslovima i načinu korišćenja sredstava za regresiranje mineralnih đubriva za 2010. godinu, kao i Zaključak o usvajanju projekta zajedničke izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa na lokaciji kasarne "Stepa Stepanović" u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik