Za podizanje poljozaštitnih pojaseva u Vojvodini izdvojeno 34 miliona dinara

Bez autora
Nov 17 2010

Predstavnici petnaest vojvođanskih opština potpisali su danas ugovore o dodeli sredstava za podizanje poljozaštitnih pojaseva, koje dodeljuje Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Sredstva u ukupnom iznosu od 34 miliona dinara usmerena su u opštine: Žitište, Kovin, Vrbas, Bečej, Srbobran, Novi Bečej, Senta, Mali Iđoš, Plandište, Inđija, Nova Crnja, Kula, Stara Pazova, Bela Crkva i Grad Pančevo. Prema uslovima konkursa, koji je raspisan u oktobru, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo učestvuje sa 65 posto u projektu podizanja poljozaštitnih pojaseva, dok ostatak sredstava obezbeđuju vojvođanske lokalne samouprave. Za podizanje poljozaštitnih pojaseva, agrošumskih proizvodnih sistema i lovnih remiza u 2010. godini planirana su sredstva u ukupnom iznosu od 45 miliona dinara. S obzirom na to, da od 22 opštine koje su konkurisale za sredstva, sedam nije dostavilo kompletnu dokumentaciju, u ovom konkursnom krugu ostalo je neraspodeljeno 11 miliona dinara.

Za podizanje poljozaštitnih pojaseva u Vojvodini izdvojeno 34 miliona dinaraPredstavnici petnaest vojvođanskih opština potpisali su danas ugovore o dodeli sredstava za podizanje poljozaštitnih pojaseva, koje dodeljuje Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Sredstva u ukupnom iznosu od 34 miliona dinara usmerena su u opštine: Žitište, Kovin, Vrbas, Bečej, Srbobran, Novi Bečej, Senta, Mali Iđoš, Plandište, Inđija, Nova Crnja, Kula, Stara Pazova, Bela Crkva i Grad Pančevo.

Prema uslovima konkursa, koji je raspisan u oktobru, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo učestvuje sa 65 posto u projektu podizanja poljozaštitnih pojaseva, dok ostatak sredstava obezbeđuju vojvođanske lokalne samouprave.

Za podizanje poljozaštitnih pojaseva, agrošumskih proizvodnih sistema i lovnih remiza u 2010. godini planirana su sredstva u ukupnom iznosu od 45 miliona dinara. S obzirom na to, da od 22 opštine koje su konkurisale za sredstva, sedam nije dostavilo kompletnu dokumentaciju, u ovom konkursnom krugu ostalo je neraspodeljeno 11 miliona dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik