Za podsticaje privredi namijenjena četiri miliona KM

Bez autora
Sep 29 2010

Šef Vladinog odjela za privredu u Brčko Distriktu Pero Gudeljević kazao je za "Avaz" da podsticaji privrednicima idu planiranom dinamikom, podsjetivši da su 2010. godine za ove namjene izdvojena tri miliona KM. Za podsticajne mjere privrednicima naredne godine bit će izdvojena ukupno četiri miliona maraka. Vlada i na ovaj način pokušava ublažiti krizni period privrednika, podsjećajući da je postojao prijedlog da se posebno subvencioniraju proizvodno-izvozna preduzeća, što su odbili poslanici u Skupštini Distrikta. Pokušat ćemo promijeniti Zakon o podsticajima u dijelu koji se odnosi na izvozna preduzeća. Vlada Distrikta 2006. godine uvela je podsticajne mjere u privredi koje se uplaćuju iz lokalnog budžeta za subvencioniranje utroška električne energije i vode, a od lani se subvencioniraju kamate na kredite koje su privrednici investirali u poslove.

Za podsticaje privredi namijenjena četiri miliona KMŠef Vladinog odjela za privredu u Brčko Distriktu Pero Gudeljević kazao je za "Avaz" da podsticaji privrednicima idu planiranom dinamikom, podsjetivši da su 2010. godine za ove namjene izdvojena tri miliona KM.

- Za podsticajne mjere privrednicima naredne godine bit će izdvojena ukupno četiri miliona maraka - rekao je Gudeljević.

Dodao je da Vlada i na ovaj način pokušava ublažiti krizni period privrednika, podsjećajući da je postojao prijedlog da se posebno subvencioniraju proizvodno-izvozna preduzeća, što su odbili poslanici u Skupštini Distrikta.

- Pokušat ćemo promijeniti Zakon o podsticajima u dijelu koji se odnosi na izvozna preduzeća - kazao je Gudeljević.
 
Vlada Distrikta 2006. godine uvela je podsticajne mjere u privredi koje se uplaćuju iz lokalnog budžeta za subvencioniranje utroška električne energije i vode, a od lani se subvencioniraju kamate na kredite koje su privrednici investirali u poslove.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik