Za uređenje poljoprivrednog zemljišta 200 miliona dinara

Bez autora
Nov 09 2010

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede Srbije potpisali su danas ugovore sa predstavnicima 20 gradova i opština i četiri poljoprivredne službe o korišćenju 200 miliona dinara za žaštitu i uređenje poljoprivrednog zemljišta. Ovogodišnja investicija u poljoprivredno zemljište od ukupno 600 miliona dinara, uključujući i današnje ugovore, predstavlja najveće ulaganje u tu oblast od 2000. godine. Novac će biti korišćen za uređenje poljskih puteva, kontrolu plodnosti i poboljšanje kvaliteta poljoprivrednog zemljišta. Rekordna investicija je i rezultat rekordnih prihoda koje je imalo Ministarstvo poljoprivrede od zakupa državne zemlje, što je glavni izvor prihoda za te namene. Prošle godine od naknade naplaćeno oko četiri milijardi dinara, odnosno 30 odsto više nego ukupno za period od 2005. do 2008. godine...

Za uređenje poljoprivrednog zemljišta 200 miliona dinaraPredstavnici Ministarstva poljoprivrede Srbije potpisali su danas ugovore sa predstavnicima 20 gradova i opština i četiri poljoprivredne službe o korišćenju 200 miliona dinara za žaštitu i uređenje poljoprivrednog zemljišta.

Direktor Uprave za zemljište Zoran Jeličić istakao je na konferenciji za novinare da ovogodišnja investicija u poljoprivredno zemljište od ukupno 600 miliona dinara, uključujući i današnje ugovore, predstavlja najveće ulaganje u tu oblast od 2000. godine.

Jeličić je kazao da će novac biti korišćen za uređenje poljskih puteva, kontrolu plodnosti i poboljšanje kvaliteta poljoprivrednog zemljišta.

"Rekordna investicija je i rezultat rekordnih prihoda koje je imalo Ministarstvo poljoprivrede od zakupa državne zemlje, što je glavni izvor prihoda za te namene", kazao je on i dodao da je prošle godine od naknade naplaćeno oko četiri milijardi dinara, odnosno 30 odsto više nego ukupno za period od 2005. do 2008. godine.

Precizirao je da se ove godine zato gradi 250 kilometara atarskih puteva, poboljšava se kvalitet poljoprivrednog zemljišta na oko 3.500 hektara, dok će oko 40.000 hektara biti obuhvaćeno kontrlom plodnosti.

Jeličić je kazao da, "imajući u vidu dinamiku prihoda koju ostvaruje Ministarstvo poljoprivrede od zakupa zemljišta, sledeće godine očekuje investiranje od najmanje 1,2 milijarde dinara u poljoprivredno zemljište".

Ugovore su potpisale opštine Arilje, Smederevo, Leskovac, Knjaževac, Sokobanja, Vranje, Vladimirci, Gadžin Han, Svrljig, Kosjerić, Malo Crniće, Žagubica, Vladičin Han, Varvarin, Ljubovija, Petrovac, Trstenik, Blace, Topola, Ražanj, kao i poljoprivredne stručne službe Užica, Valjeva, Šapca i Loznice.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik