Zahtjevi za podizanje plastenika do kraja avgusta

Bez autora
Aug 18 2010

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske od početka ove godine isplatilo je 250.000 KM podsticajnih sredstava za izgradnju novih plastenika i nabavku opreme za plasteničku proizvodnju. U saopštenju Ministarstvo izražava zadovoljstvo zbog velike zainteresovanosti poljoprivrednih proizvođača za ovaj vid poljoprivredne proizvodnje i naglašava da je u sedam mjeseci ove godine primljeno 220 zahtjeva, od čega je 95 odsto pozitivno riješeno. Ministarstvo podsjeća da pravo na podsticajna sredstva za izgradnju novih plastenika imaju korisnici koji se odluče za izgradnju novih plastenika ukupne korisne površine od najmanje 300 metara kvadratnih, a podsticajna sredstva utvrđuju se u iznosu od 40 odsto od investiranih sredstava i ne mogu biti veća od 5.000 KM po plasteniku.

Zahtjevi za podizanje plastenika do kraja avgustaMinistarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske od početka ove godine isplatilo je 250.000 KM podsticajnih sredstava za izgradnju novih plastenika i nabavku opreme za plasteničku proizvodnju.

U saopštenju Ministarstvo izražava zadovoljstvo zbog velike zainteresovanosti poljoprivrednih proizvođača za ovaj vid poljoprivredne proizvodnje i naglašava da je u sedam mjeseci ove godine primljeno 220 zahtjeva, od čega je 95 odsto pozitivno riješeno.

Ministarstvo podsjeća da pravo na podsticajna sredstva za izgradnju novih plastenika imaju korisnici koji se odluče za izgradnju novih plastenika ukupne korisne površine od najmanje 300 metara kvadratnih, a podsticajna sredstva utvrđuju se u iznosu od 40 odsto od investiranih sredstava i ne mogu biti veća od 5.000 KM po plasteniku.

Poljoprivrednim proizvođačima iz resornog ministarstva poručuju da se zahtjevi za podsticajna sredstva za izgradnju novih plastenika i nabavku opreme za plasteničku proizvodnju podnose do 31. avgusta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik