Poništena prodaja autobuske stanice u Zenici

Bez autora
Sep 02 2024

Prodaja autobuske stanice u Zenici kompanije Zenicatrans-prevoz putnika u stečaju je poništena, nakon što je stečajni sudija dao primjedbe da su prilikom prodaje načinjeni propusti, obrazložio je stečajni upravnik Samir Sunulahpašić.

Stečajni sudija je dao primjedbu da javni oglas o prodaji imovine stečajnog dužnika nije istaknut na oglasnoj ploči suda, a što je bilo obavezno, te da je visinu depozita bila veća od zakonom propisane.

“Dana 29.08.2024.godine zakazao sam 3. vanrednu sjednicu Odbora povjerilaca na kojoj su donesene odluke kojim se usvajaju uloženi prigovori, poništava održana 21. javna licitacija i poništava se oglas o prodaji imovine stečajnog dužnika objavljenog u dnevnom listu "Oslobođenje" od dana 08.08.2024. godine. Na osnovu tih odluka Odbora povjerilaca donio sam zaključak o poništenju prodaje nekretnine "Autobuska stanica" površine 2285 m2 kupcu Špic beton DOO ZENICA i dana 30.08.2024. godine dostavio sam preporučenom poštom kupcu Špic beton d.o.o. zaključak o poništenju”, objasnio je Sunulahpašić.

Tvrdnje Grada Zenica na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem da je Autobuska stanica prodata nezakonito na 21. licitaciji Sunulahpašić odbacuje.

“To je notorna laž i dezavuisanje javnosti i građana kao i povjerioca stečajnog dužnika. Podsjećam da je nekretnina zvana Autobuska stanica", površine 2285 m2 k.č.557/2,zk.ul.1465 vraćena u stečajnu masu stečajnog dužnika presudom Vrhovnog suda FBIH od juna 2024.godine.Posjedujem ZK uložak u kojem se vidi da smo vlasnici predmetne nekretnine i da ta nekretnina nije pod teretom, radi što objektivnijeg informisanja javnosti”, naveo je Sunulahpašić.

Podsjećamo, iz Gradsku uprave Zenica istaknuli su je stečajna uprava postupila suprotno sudskoj zabrani raspolaganja imovinom Zenicatrans – prevoz putnika koja je, kako tvrde, još na snazi.

Autobuska stanice se,inače, izdaje pod zakup prevozničkoj firmi koja obavlja javni prevoz, prenosiIndikator.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik