Prodaju se Istarske toplice

Bez autora
Sep 02 2024

Nakon što je gotovo 30 godina vodio Istarske toplice kraj Buzeta, jedino istarsko lječilište i toplice, njihov 80-godišnji vlasnik Mirko Kliman, povratnik iz Švedske, upravo ih prodaje.

Pregovori s novim vlasnicima i investitorima u završnoj su fazi, otkriva Jutarnjem listu u svom domu u Puli, ali zasad ne bi izlazio s imenima.

Kaže da je riječ o domaćim i inozemnim partnerima koji su već u takvom biznisu u inozemstvu, a plan je prodaja većinskog dijela udjela u njegovoj tvrtki Miamedica Istra d.o.o. koju je osnovao u Hrvatskoj kao tvrtku kćer Miamedice, koju je osnovao u Švedskoj prije 40 godina. Bila je to njegova želja nakon što je u Švedskoj godinama radio na sličnim poslovima.

Vlasnik Istarskih toplica Mirko Kliman prije godinu dana pokrenuo je predstečajnu nagodbu zbog bruto dugova od 1,7 milijuna eura. Kao razlog za poslovne poteškoće u koje je upao Mirko Kliman je naveo pandemiju koronavirusa, rat u Ukrajini, povećanje cijena osnovnih sirovina i energetike te probleme s pronalažanjem radne snage.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik