Amerikanci najzad zadovoljni domaćim vozilima

Bez autora
Apr 26 2010

Vozila proizvedena u SAD su bolja od azijskih, smatraju Amerikanci, što se nije moglo čuti još od kraja sedamdesetih godina prošlog veka.Rezultati ankete koju su početkom marta sproveli Asošijeted pres i agencija GfK, a u kojoj je učestvovalo 1.000 ispitanika, pokazuju da 38 odsto Amerikanaca smatra da su domaći automobili najbolji, dok 33 odsto njih to kaže za azijska vozila. U okviru istog istraživanja u decembru 2006. godine 46 odsto ispitanika je dalo prednost azijskim vozilima, dok je 29 procenata ocenilo da su američki automobili najbolji.

Amerikanci najzad zadovoljni domaćim vozilimaVozila proizvedena u SAD su bolja od azijskih, smatraju Amerikanci, što se nije moglo čuti još od kraja sedamdesetih godina prošlog veka.

Rezultati ankete koju su početkom marta sproveli Asošijeted pres i agencija GfK, a u kojoj je učestvovalo 1.000 ispitanika, pokazuju da 38 odsto Amerikanaca smatra da su domaći automobili najbolji, dok 33 odsto njih to kaže za azijska vozila, objavio je američki časopis "Biznis vik" (Business Week) u najnovijem broju.

U okviru istog istraživanja u decembru 2006. godine 46 odsto ispitanika je dalo prednost azijskim vozilima, dok je 29 procenata ocenilo da su američki automobili najbolji.

Na promenu raspoloženja američkih potrošača uticala su u velikoj meri dešavanja sa "Tojotom", koja je zbog tehničkih problema morala da povuče veliki broj vozila, ali i dobri rezultati koje je počeo da beleži "Ford".

Ova promena raspoloženja predstavlja dobru vest za američke proizvođače automobila, pre svega za "Ford" i "Dženeral motors", koji su u različitim fazama transformacije, ali i za "Krajsler", koji tek treba da krene njihovim stopama.

"Dženeral motors", koji je već vratio državi dug u iznosu od 8,4 milijarde dolara nekih pet godina pre roka, mogao bi da još više popravi ugled sredinom maja, kada bi trebalo da objavi rezultate poslovanja u prvom kvartalu, pošto postoji velika verovatnoća da prijavi čistu zaradu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik