ČEZ otpušta radnike na Balkanu

Bez autora
Jul 26 2011

Češki energetski gigant ČEZ počinje velika otpuštanja u svojim preduzećima na Balkanu, odnosno u Bugarskoj i Albaniji gde će bez radnog mesta ostati na stotine zaposlenih. ČEZ masovna otpuštanja objašnjava poboljšanjem efikasnosti poslovanja i većom produktivnošću, odnosno kada je reč o Albaniji, razlog otpuštanja leži u činjenici da u oblasti energetike u toj zemlji vlada prezaposlenost.I u Bugarskoj i Albaniji bez posla ostaju radnici u distribuciji. ČEZ u albanskoj distribuciji ove godine planira da smanji broj zaposlenih ispod granice od 4.800.

ČEZ otpušta radnike na BalkanuČeški energetski gigant ČEZ počinje velika otpuštanja u svojim preduzećima na Balkanu, odnosno u Bugarskoj i Albaniji gde će bez radnog mesta ostati na stotine zaposlenih.

ČEZ masovna otpuštanja objašnjava poboljšanjem efikasnosti poslovanja i većom produktivnošću, odnosno kada je reč o Albaniji, razlog otpuštanja leži u činjenici da u oblasti energetike u toj zemlji vlada prezaposlenost. I u Bugarskoj i Albaniji bez posla ostaju radnici u distribuciji.

ČEZ u albanskoj distribuciji ove godine planira da smanji broj zaposlenih ispod granice od 4.800. U Bugarskoj otpuštanje treba da obuhvati oko 200 radnika, pošto se u distribuciji te zemlje sada efikasnije posluje.

ČEZ je u vreme krize potpuno stopirao ekspanziju na Balkan u koju je krenuo u godinama privrednog rasta i okrenuo se domaćim projektima, pre svega dogradnji još jednog bloka nuklearne elektrane Temelin.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik