Evropska centralna banka pozajmila 500 miliona dolara neimenovanoj banci

Bez autora
Sep 21 2011

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je danas da je pozajmila 500 miliona dolara neimenovanoj banci na sedam dana, podgrejavši strahove da bi neka od velikih finansijskih institucija mogla biti u problemima. ECB je na svojoj internet stranici objavila da će dati zajam jednom kupcu putem deviznih svopova kojima nabavlja dolare od američke Uprave federalnih rezervi.Evropska dužnička kriza izazvala je strahovanja po pitanju zdravlja bankarskog sistema usled mogućih gubitaka na obveznicama Grčke i drugih posrnulih zemalja.

Evropska centralna banka pozajmila 500 miliona dolara neimenovanoj banciEvropska centralna banka (ECB) saopštila je danas da je pozajmila 500 miliona dolara neimenovanoj banci na sedam dana, podgrejavši strahove da bi neka od velikih finansijskih institucija mogla biti u problemima.

ECB je na svojoj internet stranici objavila da će dati zajam jednom kupcu putem deviznih svopova kojima nabavlja dolare od američke Uprave federalnih rezervi, prenela je američka novinska agencija Asošiejtid pres (AP).

Evropska dužnička kriza izazvala je strahovanja po pitanju zdravlja bankarskog sistema usled mogućih gubitaka na obveznicama Grčke i drugih posrnulih zemalja.

Neke banke nisu u mogućnosti da se zadužuju uobičajenim putem kod drugih banaka zbog zabrinutosti da neće moći da otplate dugove, što im kao poslednju opciju ostavlja zaduživanje kod ECB.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik