Evropske berze zatvorene uz rast indeksa

Bez autora
Aug 14 2011

Indeksi najvećih evropskih berzi završili su poslednje ovonedeljno trgovanje uz rast od oko tri do četiri procenta, zahvaljujući pozitivnim statističkim podacima o američkoj privredi i smirivanju strahovanja za stabilnost tržišta posle odluke četiri članice zone evra da uvedu zabranu spekulativne prodaje hartija banaka i osiguravajućih kompanija "na prazno".Današnje poslovanje francuski indeks CAC 40 je zatvorio sa rastom do 4.02 procenta na 3.213,88 poena, britanski FTSE je porastao za 3,04 procenat na 5.320,3, a nemački DAX je pridodao 3,45 procenata na 5.997,74 poena. Pre toga, i berze u Aziji su skokom cena završile sedmicu koju je na finansijskim tržištima u svetu obeležila velika nestabilnost.

Evropske berze zatvorene uz rast indeksaIndeksi najvećih evropskih berzi završili su poslednje ovonedeljno trgovanje uz rast od oko tri do četiri procenta, zahvaljujući pozitivnim statističkim podacima o američkoj privredi i smirivanju strahovanja za stabilnost tržišta posle odluke četiri članice zone evra da uvedu zabranu spekulativne prodaje hartija banaka i osiguravajućih kompanija "na prazno".

Današnje poslovanje francuski indeks CAC 40 je zatvorio sa rastom do 4.02 procenta na 3.213,88 poena, britanski FTSE je porastao za 3,04 procenat na 5.320,3, a nemački DAX je pridodao 3,45 procenata na 5.997,74 poena, prenela je agencija RIA novosti.

Pre toga, i berze u Aziji su skokom cena završile sedmicu koju je na finansijskim tržištima u svetu obeležila velika nestabilnost.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik