„GM” i „Krajsler” povlače neke modele zbog grešaka

Bez autora
Jun 09 2010

„Dženeral motors” povlači milion i po vozila, zbog neispravnog grejača u rezervoaru za vodu za pranje prednjeg stakla, a „Krajsler” oko 600.000 modela zbog više tehničkih problema.Kompanija je odlučila da na spornim vozilima zameni sistem i obezbedi nadoknadu vlasnicima, koji će uskoro biti obavešteni o tome. Većina opozvanih kamioneta i automobila prodata je u SAD i Kanadi. GM će popraviti sistem za grejanje u modelima „bjuik”, „kadilak”, „ševrolet”, „GMC”, „hamer” i „saturn”.

„GM” i „Krajsler” povlače neke modele zbog grešaka„Dženeral motors” povlači milion i po vozila, zbog neispravnog grejača u rezervoaru za vodu za pranje prednjeg stakla, a „Krajsler” oko 600.000 modela zbog više tehničkih problema.

Kompanija je odlučila da na spornim vozilima zameni sistem i obezbedi nadoknadu vlasnicima, koji će uskoro biti obavešteni o tome. Većina opozvanih kamioneta i automobila prodata je u SAD i Kanadi.

GM će popraviti sistem za grejanje u modelima „bjuik”, „kadilak”, „ševrolet”, „GMC”, „hamer” i „saturn”.

Druga velika američka autokompanija „Krajsler”, koja se nalazi pod upravom italijanskog „Fijata” posle izlaska iz stečajnog postupka, pre dva dana opozvala je bezmalo 600.000 vozila, među kojima pet modela u SAD, zbog više tehničkih problema.

Na jednom broju modela postoji opasnost da zbog kratkog spoja plamen zahvati vrata, na drugim mogu da zakažu kočnice ili da dođe do usporenog ubrzavanja pedale, saopšteno je iz američke Nacionalne administracije za bezbednost u saobraćaju (NHTSA).

Na pregled je pozvano više od 284.000 modela „krajsler taun” i miniven „dodž grand karavan”, modeli za 2008. i 2009. godinu, zbog problema sa električnim sistemom.

„Krajsler” je opozvao i oko 289.000 vozila „krajsler džip vrangler”, modele od 2007. do 2010. godine zbog izlivanja tečnosti iz kočnice što može da dovede do problema sa zaustavlajanjem vozila.

NHTSA je pokrenula istragu protiv „Krajslera” 29. aprila, nakon što je dobila pet prijava zbog problema sa pedalom vozila.

Kompanije GM i „Krajser” su saopštile da nije bilo izveštaja o incidentima izazvanim tim problemima i navele da će opozvana vozila prekontrolisati i zameniti pojedine delove ako to bude neophodno.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik