GM i LG proizvode električne automobile

Bez autora
Aug 29 2011

General Motors (GM) i korejski proizvođač elektronike LG potpisali su sporazum o saradnji. U okviru potpisanog sporazuma kompanije će zajednički usavršavati tehnologije za električne automobile. Takođe, kompanije će zajednički da razrađuju i proizvode ključne delove električnih automobila.Najveću korist od partnerstva LG će ostvariti činjenicom da će se u njegovoj ponudi pojaviti danas sve traženija tehnološka rešenja za autoindustriju.

GM i LG proizvode električne automobileGeneral Motors (GM) i korejski proizvođač elektronike LG potpisali su sporazum o saradnji.

U okviru potpisanog sporazuma kompanije će zajednički usavršavati tehnologije za električne automobile. Takođe, kompanije će zajednički da razrađuju i proizvode ključne delove električnih automobila.

Najveću korist od partnerstva LG će ostvariti činjenicom da će se u njegovoj ponudi pojaviti danas sve traženija tehnološka rešenja za autoindustriju.

Automobili proizvedeni u okviru partnerstva, za razliku od modela chevrolet volt koji se za sada prodaju samo u SAD, biće namenjeni tržištima drugih zemalja, ali se još ne zna kada će se prvi takvi modeli i pojaviti.

Prodaju hibridnog automobila "chevrolet volt" američka korporacija je pokrenula u decembru 2010. godine. GM je za prodaju u ovoj godini proizveo 4.488 primeraka chevrolet volt-a i praktično su svi rasprodati, jer automobili već imaju kupce koji su položili kaparu.

Rast prodaje, međutim, koči prilično visoka cena koja iznosi 32.000 dolara uz subvenciju za ekološki transport. U julu je u SAD-u prodato 125 automobila, što je duplo manje nego u februaru ove godine.

Početkom 2011. godine u Evropi je počeo prijem porudžbina za automobil opel ampera. Na tehničkom planu automobili su isti, a razlika je samo u spoljašnjoj opremi i broju opcija, s tim što su u Evropi ta vozila mnogo skuplja i njihova cena iznosi 42.900 evra.

U junu je iz Opela objavljeno da su primili porudžbine za 5.000 primeraka opel ampera, a prvi automobili biće isporučeni vlasnicima do kraja ove godine. Opel računa da do kraja 2012. godine proda 10.000 svojih elektromobila.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik