Grčka: Novi porez na nekretnine

Bez autora
Sep 12 2011

Grčki ministar finansija Evangelos Venizelos najavio je uvođenje novog poreza na nekretnine kako bi zemlja zakrpila manjak u proračunu za 2011. godinu, udovoljila međunarodnim kreditorima i osigurala novu tranšu kredita ključnu za izvlačenje države iz krize.Kako bi Grčka zakrpila manjak u proračunu u 2011. nedostaje joj oko dve milijarde evra, pa je jedina delotvorna mera poseban porez na nekretnine. Novi porez na nekretnine kretaće se od pola do 10 evra po metru kvadratnom izgradnje i biće na snazi dve godine.

Grčka: Novi porez na nekretnineGrčki ministar finansija Evangelos Venizelos najavio je uvođenje novog poreza na nekretnine kako bi zemlja zakrpila manjak u proračunu za 2011. godinu, udovoljila međunarodnim kreditorima i osigurala novu tranšu kredita ključnu za izvlačenje države iz krize.

Kako bi Grčka zakrpila manjak u proračunu u 2011. nedostaje joj oko dve milijarde evra, pa je jedina delotvorna mera poseban porez na nekretnine, izjavio je ministar Venizelos za medije.

Novi porez na nekretnine kretaće se od pola do 10 evra po metru kvadratnom izgradnje i biće na snazi dve godine.

Ministar je ocenio da je to nužno jer su u inostranstvu ponovo počele da kruže glasine o riziku od bankrota, pa i o mogućnosti izlaska Grčke iz evrozone.

Grčka će i dalje, kao što je planirano, sarađivati sa Evropskom unijom, Evropskom centralnom bankom i Međunarodnim monetarnim fondom, ali je ministar istaknuo da je nastupila promena okolnosti zbog stava nekih veoma važnih zemalja koje imaju presudnu ulogu u evrozoni.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik