"Gugl" kupio kompaniju "Agniluks"

Bez autora
Apr 25 2010

Američki "Gugl" je potvrdio da je kupio mladu kompaniju "Agniluks" čije aktivnosti nisu javne, ali se pretpostavlja da se bavi razvojem procesora za servere koji troše malo struje. Cena transakcije, međutim, nije objavljena, preneli su francuski elektronski mediji."Agniluks" su formirali bivši zaposleni u informatičkoj kompaniji "P.A Semi", proizvođaču procesora ARM arhitekture za "ajped", tablični (mini-prenosiv) računar kompanije "Epl" koja je kupila "P.A Semi" 2008. godine za 278 miliona dolara.

"Gugl" kupio kompaniju "Agniluks"Američki "Gugl" je potvrdio da je kupio mladu kompaniju "Agniluks" čije aktivnosti nisu javne, ali se pretpostavlja da se bavi razvojem procesora za servere koji troše malo struje.

Cena transakcije, međutim, nije objavljena, preneli su francuski elektronski mediji. "Agniluks" su formirali bivši zaposleni u informatičkoj kompaniji "P.A Semi", proizvođaču procesora ARM arhitekture za "ajped", tablični (mini-prenosiv) računar kompanije "Epl" koja je kupila "P.A Semi" 2008. godine za 278 miliona dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik