Kia zaradila 358 miliona dolara

Bez autora
Apr 26 2010

Južnokorejski proizvođač automobila Kia je u prvom kvartalu učetvorostručio neto profit, zahvaljujući dobroj prodaji i poslovnim rezultatima podružnica.Kia, drugi po veličini proizvođač automobila u Južnoj Koreji, zaradila je 398,6 milijardi vona (358 miliona dolara) u tromesečnom periodu do kraja marta, u poređenju sa profitom od 97,4 milijarde vona u istom razdoblju lane. Prodaja je istovremeno porasla 39 odsto, na 4,86 biliona vona (4,38 milijardi dolara), sa 3,5 biliona vona godinu dana ranije.

Kia zaradila 358 miliona dolaraJužnokorejski proizvođač automobila Kia je u prvom kvartalu učetvorostručio neto profit, zahvaljujući dobroj prodaji i poslovnim rezultatima podružnica.

Kia, drugi po veličini proizvođač automobila u Južnoj Koreji, zaradila je 398,6 milijardi vona (358 miliona dolara) u tromesečnom periodu do kraja marta, u poređenju sa profitom od 97,4 milijarde vona u istom razdoblju lane.

Prodaja je istovremeno porasla 39 odsto, na 4,86 biliona vona (4,38 milijardi dolara), sa 3,5 biliona vona godinu dana ranije.

Kia, koja izvozi 65 odsto domaće proizvodnje, podružnica je južnokorejske kompanije "Hjundai motors" i te dve kompanije zajednički čine petu po veličini automobilsku grupaciju na svetu.

Globalna prodaja "Kia motorsa" povećana je 69 odsto, na 474.629 vozila, pri čemu je prodaja u Kini odskočila 152 odsto. Povećanju profita su doprinele i podružnice te kompanije u Kini i Slovačkoj, kao i proizvođač autodelova "Hjundai mobajls" i proizvođač čelika "Hjundai stil", u kojima Kia ima udele.

Kia poseduje pogone u Kini i Slovačkoj, a prošle godine je počela proizvodnju i u SAD, u Vest Pointu u Džordžiji. Hjundai ima fabrike u Kini, Indiji, Turskoj, SAD i Češkoj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik