Kina postala drugo najveće tržište dijamanata u svetu

Bez autora
Aug 12 2011

Kina je postala drugo najveće tržište dijamanata u svetu. Prošle godine, maloprodaja dijamantnog nakita premašila je iznos od 38 milijardi dolara. Porast broja bogatih i povećanje kupovne moći u Kini doveli su do povećane potražnje za ovim dragim kamenom. U sedištu kineske dijamantske berze, u Šangaju, zabeležena su znatna kretanja i razmene na tržištu.Dok firme kupovinu i prodaju ovog dragocenog kamena vrše preko interneta, Kinezi za kupovinu dijamantnog nakita odlaze u kineske trgovačke centre.

Kina postala drugo najveće tržište dijamanata u svetuKina je postala drugo najveće tržište dijamanata u svetu.

Prošle godine, maloprodaja dijamantnog nakita premašila je iznos od 38 milijardi dolara.

Porast broja bogatih i povećanje kupovne moći u Kini doveli su do povećane potražnje za ovim dragim kamenom. U sedištu kineske dijamantske berze, u Šangaju, zabeležena su znatna kretanja i razmene na tržištu.

Dok firme kupovinu i prodaju ovog dragocenog kamena vrše preko interneta, Kinezi za kupovinu dijamantnog nakita odlaze u kineske trgovačke centre.
 
S obzirom da su dijamantni prstenovi favoriti mladih venčanih parova u Kini, te da brak sklapa oko 14 miliona parova svake godıne, statistike pokazuju da 30 posto njih odabere upravo dijamantno prstenje, a jedan od svakih pet prodanih nakita je dijamant.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik