Nafta ispod 69 dolara barel

Bez autora
May 19 2010

Cene nafte pale su danas ispod 69 dolara za barel, najniže za osam meseci, pošto podaci o stanju zaliha američkih rafinerija nisu zaustavili dvonedeljnu rasprodaju. Laka nafta za junske isporuke jeftinija je 81 cent nego juče i košta 68,80 dolara barel.Nafta je od 3. maja, kada se prodavala po 87,15 dolara, izgubila 20 odsto cene potiskivana uverenjem ulagača da će evropska dužnička kriza usporiti ekonomski rast i potražnju za petrolejom. Podaci o zalihama u SAD su pomešani - sirove nafte je manje dok je benzina više. U Londonu, severnomorski Brent za isporuke u julu pao je za 52 centa i košta 73,91 dolara barel.

Nafta ispod 69 dolara barelCene nafte pale su danas ispod 69 dolara za barel, najniže za osam meseci, pošto podaci o stanju zaliha američkih rafinerija nisu zaustavili dvonedeljnu rasprodaju.

Laka nafta za junske isporuke jeftinija je 81 cent nego juče i košta 68,80 dolara barel.

Nafta je od 3. maja, kada se prodavala po 87,15 dolara, izgubila 20 odsto cene potiskivana uverenjem ulagača da će evropska dužnička kriza usporiti ekonomski rast i potražnju za petrolejom.

Podaci o zalihama u SAD su pomešani - sirove nafte je manje dok je benzina više.

U Londonu, severnomorski Brent za isporuke u julu pao je za 52 centa i košta 73,91 dolara barel.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik