Najuspešnija automobilska kompanija 2010.

Bez autora
Sep 01 2011

Nemačka kompanija "Folksvagen" (VW), proglašena je za najbolju automobilsku kompaniju u 2010., prema istraživanju nemačkog Centra za upravljanje u automobilskoj industriji (CAM), kojim se naglašava slabost njenih rivala - japanske "Tojote" i američkog "Dženeral motorsa" (GM). VW je time po prvi put dospeo na vrh liste tog visoko cenjenog instituta sa sedištem u gradu Bergiš Gladbah na zapadu Nemačke.Rang lista, koja je je objavljena u nemačkom dnevniku "Velt", pokazuje da se VW našao ispred nemačkog rivala "Dajmler", južnokorejskog "Hjundaija" i još jedne nemačke kompanije, BMW.

Najuspešnija automobilska kompanija 2010.Nemačka kompanija "Folksvagen" (VW), proglašena je za najbolju automobilsku kompaniju u 2010., prema istraživanju nemačkog Centra za upravljanje u automobilskoj industriji (CAM), kojim se naglašava slabost njenih rivala - japanske "Tojote" i američkog "Dženeral motorsa" (GM).

VW je time po prvi put dospeo na vrh liste tog visoko cenjenog instituta sa sedištem u gradu Bergiš Gladbah na zapadu Nemačke.

Rang lista, koja je je objavljena u nemačkom dnevniku "Velt", pokazuje da se VW našao ispred nemačkog rivala "Dajmler", južnokorejskog "Hjundaija" i još jedne nemačke kompanije, BMW.

"Tojota" je u 2009. bila na vodećem mestu, ali je prošle godine imala probleme s kvalitetom svojih automobila tako da je ove godine zauzela tek osmo mesto, ispred japanskog "Nisana" i američkog GM koji se oporavlja iz bankrotstva.

Rangiranjem su uzeti u obzir finansijski rezultati svake od kompanija, njihov tržišni udeo i kapacitet za inovacije.

Grupacija VW, koja proizvodi devet marki automobila, uključujući "audi" i "škodu", nudi široku lepezu vozila i veoma je dobro pozicionirana u Kini, najvećem svetskom tržištu automobila.

Ta nemačka automobilska kompanija se nada da će do 2018. postati najveći svetski proizvođač automobila.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik