Nisan ulaže u nove pogone u Kini

Bez autora
Jul 26 2011

Japanski Nisan i njegovi kineski partneri saoštili su u utorak da će uložiti 8 milijardi dolara i lansirati 30 modela automobila u Kini tokom narednih pet godina u cilju udvostručenja prodaje. Plan Nisana i grupacije Dongfeng podrazumeva izgradnju novih fabrika automobila i do 2015. godine izlazak na scenu prvog elektičnog vozila napravljenog u Kini.Kompanije kažu da im je cilj da godišnje prodaju u Kini 2,3 miliona automobila u odnosu na 1,3 milion iz prošle godine.

Nisan ulaže u nove pogone u KiniJapanski Nisan i njegovi kineski partneri saoštili su u utorak da će uložiti 8 milijardi dolara i lansirati 30 modela automobila u Kini tokom narednih pet godina u cilju udvostručenja prodaje.

Plan Nisana i grupacije Dongfeng podrazumeva izgradnju novih fabrika automobila i do 2015. godine izlazak na scenu prvog elektičnog vozila napravljenog u Kini.

Kompanije kažu da im je cilj da godišnje prodaju u Kini 2,3 miliona automobila u odnosu na 1,3 milion iz prošle godine.

"Novi plan, sa svojim ulaganjima u pogone, proizvode i inovacije, osiguraće da Kina i dalje bude najveće Nisanovo tržište," izjavio je direktor japanske korporacije Karos Gosn.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik