Profit Gasproma skočio za 42 posto

Bez autora
Aug 31 2011

Najveći ruski proizvođač gasa Gasprom izvestio je danas o skoku profita za 42 posto u prvom kvartalu, na 478,5 milijardi rubalja (16,6 milijardi dolara), zahvaljuući povećanju prodaje u Evropi. Kompanija kaže da je povećanje čiste zarade u razdoblju januar-mart veće od očekivanja i da je rezulat skoka prodaje gasa u Evropi za 40 posto u tom tromesečju, na 389 miljardu rubalja (13,8 milijardi dolara).Prihodi su porasli zahvaljujući većoj ceni nafte, koja je osnovni parametar za određivanje cene gasa, dok je obim prodaje tog goriva povećan u prva tri meseca ove godine za 12 posto, na 46,6 milijardi kubnih metara.

Profit Gasproma skočio za 42 postoNajveći ruski proizvođač gasa Gasprom izvestio je danas o skoku profita za 42 posto u prvom kvartalu, na 478,5 milijardi rubalja (16,6 milijardi dolara), zahvaljuući povećanju prodaje u Evropi.

Kompanija kaže da je povećanje čiste zarade u razdoblju januar-mart veće od očekivanja i da je rezulat skoka prodaje gasa u Evropi za 40 posto u tom tromesečju, na 389 miljardu rubalja (13,8 milijardi dolara).

Prihodi su porasli zahvaljujući većoj ceni nafte, koja je osnovni parametar za određivanje cene gasa, dok je obim prodaje tog goriva povećan u prva tri meseca ove godine za 12 posto, na 46,6 milijardi kubnih metara.

Investiciona banka "UralSib" saopštila je da je i u drugom kvartalu bio primetan rast izvoza gasa, jer su evropski potrošači kupovali velike količine gasa u prvoj polovini godine kako bi izbegli skuplju kupovinu u drugoj polovini godine, a posebno tokom poslednjeg kvartala, kada je tražnja tog energenta veća.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik