Profit Tošibe 531 milion dolara

Bez autora
May 10 2010

Japanska korporacija Tošiba vratila se poslovanju s profitom u prva tri meseca ove godine zahvaljujući rastu globalne tražnje čipova. Tošiba je u posmatrana tri meseca, koja predstavljaju poslednji kvartal poslovne godine, uknjižila neto profit od 48,6 milijardi jena (531 milion dolara).Prihod iz prva tri meseca 2010. a poslednja tri poslovne godine dostigao je 1,85 hiljada milijardi jena (20,2 milijarde dolara), a operativni profit je bio 104,3 milijarde. U poslednja tri meseca prethodne poslovne godine Tošiba je imala neto gubitak od 184 milijarde jena i operativni gubitak od 74 milijarde.

Profit Tošibe 531 milion dolaraJapanska korporacija Tošiba vratila se poslovanju s profitom u prva tri meseca ove godine zahvaljujući rastu globalne tražnje čipova.

Tošiba je u posmatrana tri meseca, koja predstavljaju poslednji kvartal poslovne godine, uknjižila neto profit od 48,6 milijardi jena (531 milion dolara), objavio je danas japanski konglomerat.

Prihod iz prva tri meseca 2010. a poslednja tri poslovne godine dostigao je 1,85 hiljada milijardi jena (20,2 milijarde dolara), a operativni profit je bio 104,3 milijarde. U poslednja tri meseca prethodne poslovne godine Tošiba je imala neto gubitak od 184 milijarde jena i operativni gubitak od 74 milijarde.

Tošiba je navela da je u prva tri meseca ove godine većina njenih sektora bolje poslovala ali je izdvojila proizvodnju poluprovodnika, gde je prihod utrostručen.

Međutim, za celu fiskalnu godinu, koja je završila 31. marta, Tošiba je ostala u "crvenom", drugu uzastopnu godinu, ali je gubitak smanjen zahvaljujući rezanju troškova i restrukturisanju.

U poslovnoj godini završenoj na kraju marta Tošiba je ubeležila neto gubitak od 19,7 milijardi jena u poredjenju sa 343,6 milijardi na kraju prethodne poslovne godine.

Tošiba očekuje da u tekućoj fiskalnoj godini, koja završava na kraju marta 2011, izađe iz "crvenog" i zabeleži prodaju u vrednosti od sedam hiljada milijardi jena i neto profit od 70 milijardi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik