Redizajnirani "audi A5" spreman za Salon u Frankfurtu

Bez autora
Jul 13 2011

Audi je osvežio svoj model A5 koji će premijerno biti predstavljen na Salonu automobila u Frankfurtu. Kao i do sada, u ponudi će biti kupe, sportbek, kabriolet i sportska S5 verzija sa trolitarskim TFSI motorom i 333 KS. Dizajneri nisu suviše odstupili od rešenja koje smo imali priliku da vidnom na novom "audiju A6", tako da A5 ima nova prednja svetla i zadnja LED svetla, dok su dorađeni maska hladnjaka i branici sa integrisanim svetlima za maglu. Što se kabine tiče, primetili smo nove boje kao i nov dizajn volana. Naravno, motori se odlikuju manjom prosečnom potrošnjom i emisiom štetnih gasova. Bazni benzinac pokreće 1.8 TFSI motor sa 170 KS, a dizel A5 štedljivi dvolitarski TDI sa 177 KS (prosečna potrošnja prema fabričkim podacima je 4,7 litara na 100 kilometara).

Redizajnirani "audi A5" spreman za Salon u FrankfurtuAudi je osvežio svoj model A5 koji će premijerno biti predstavljen na Salonu automobila u Frankfurtu.

Kao i do sada, u ponudi će biti kupe, sportbek, kabriolet i sportska S5 verzija sa trolitarskim TFSI motorom i 333 KS.

Dizajneri nisu suviše odstupili od rešenja koje smo imali priliku da vidnom na novom "audiju A6", tako da A5 ima nova prednja svetla i zadnja LED svetla, dok su dorađeni maska hladnjaka i branici sa integrisanim svetlima za maglu. Što se kabine tiče, primetili smo nove boje kao i nov dizajn volana.

Naravno, motori se odlikuju manjom prosečnom potrošnjom i emisiom štetnih gasova. Bazni benzinac pokreće 1.8 TFSI motor sa 170 KS, a dizel A5 štedljivi dvolitarski TDI sa 177 KS (prosečna potrošnja prema fabričkim podacima je 4,7 litara na 100 kilometara).

Prodaja redizajniranog A5 počinje na jesen, a početna cena (u Nemačkoj) je 33.350 evra za verziju "A5 sportbek 1.8 TFSI".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik