Reno raskinuo saradnju sa Mahindrom

Bez autora
Apr 18 2010

Francuski Reno je raskinuo saradnju sa indijskim proizvođačem automobila Mahindra sa kojim je prodavao „logan“. Prodaja „logana“, prvog modela Renoa koji je pravljen za tržište južne Azije, u ovom delu svijeta počela je 2007. godine, a Mahindra je bila vlasnik 51 odsto zajedničkog preduzeća.Prodaja „logana“ značajno je opala usled zastarelosti dizajna i tehnologije ovog modela, kao i jačanja konkurencije u vidu automobila slične cene iz kompanija Tata, Hjundai i Ford.

Reno raskinuo saradnju sa MahindromFrancuski Reno je raskinuo saradnju sa indijskim proizvođačem automobila Mahindra sa kojim je prodavao „logan“.

Prodaja „logana“, prvog modela Renoa koji je pravljen za tržište južne Azije, u ovom delu svijeta počela je 2007. godine, a Mahindra je bila vlasnik 51 odsto zajedničkog preduzeća.

Prodaja „logana“ značajno je opala usled zastarelosti dizajna i tehnologije ovog modela, kao i jačanja konkurencije u vidu automobila slične cene iz kompanija Tata, Hjundai i Ford.

„Logan“ je jedini putnički automobil u prodajnom programu Mahindre, koja se tradicionalno bavi proizvodnjom dvotočkaša, traktora i džipova.

Analitičari smatraju da će Reno pokušati da krene u samostalno poslovanje u Indiji, nakon što je objavljeno da će francuska firma u julu u Indiji pokrenuti prodaju modela „mikra“ u saradnji sa japanskim Nisanom.

Reno i Mahindra objavili su da su od 2007. godine prodali 44 hiljada „logana“ u Indiji i izvezli 2.600 vozila u Južnu Afriku i Nepal.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik