Rusija registrovala prvi domen na ćirilici

Bez autora
Apr 25 2010

Ruska Federacija registrovala je svoj prvi Internet domen na ćirilici (россиа.рф). Ćirilični Internet domen uspostavljen je na ličnu inicijativu ruskog predsednika Dimitrija Medvedeva u cilju promovisanja ćiriličnog pisma i ruskog jezika.Ruski jezik danas govori oko 175 miliona ljudi, pre svega u Rusiji, Ukrajini, Belorusiji, Estoniji i drugim državama nastalim iz republika bivšeg Sovjetskog saveza. Ruski Internet sajtovi su dosad koristili latinično pismo za nazive domena sa sufiksima ".ru" i ".su".

Rusija registrovala prvi domen na ćiriliciRuska Federacija registrovala je svoj prvi Internet domen na ćirilici (россиа.рф).Ruska Federacija registrovala je svoj prvi Internet domen na ćirilici (россиа.рф).

Ćirilični Internet domen uspostavljen je na ličnu inicijativu ruskog predsednika Dimitrija Medvedeva u cilju promovisanja ćiriličnog pisma i ruskog jezika.

Ruski jezik danas govori oko 175 miliona ljudi, pre svega u Rusiji, Ukrajini, Belorusiji, Estoniji i drugim državama nastalim iz republika bivšeg Sovjetskog saveza.

Ruski Internet sajtovi su dosad koristili latinično pismo za nazive domena sa sufiksima ".ru" i ".su".

ICANN, organ koji kontroliše Internet-adrese, registrovao je novi domen Rusije čiji je sufiks .rf (.рф) (skraćenica za Ruska Federacija) ispisan na ćirilici.

Predsednik Medvedev, navela je dalje ANSA, često se u javnosti predstavlja kao odličan poznavalac novih tehnologija i svakog jutra čita onlajn vesti.

Poznato je, takođe, da se Medvedev redovno uključuje na Internet preko svog mobilnog telefona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik