Toyota povećala prodaju za 26,3 posto

Bez autora
Apr 26 2010

Prema saopštenju japanskog proizvođača vozila Toyota, u martu na svetskom tržštu ta kompanija je povećala prodaju za 26,3 posto u odnosu na isti mesec prošle godine. Cela grupa, koja obuhvata brend Daihatsu i kamione Hino, u martu je prodala 876.126 vozila, dok je u istom mesecu 2009. godine prodaja iznosila 693.759 vozila.Osim što je povećala prodaju, Toyota je objavila da je došlo i do snažnog rasta proizvodnje. Tako je kompanija prošlog meseca proizvela 860.534 vozila, čak 82,2 posto više nego u istom mesecu prošle godine.

Toyota povećala prodaju za 26,3 postoPrema saopštenju japanskog proizvođača vozila Toyota, u martu na svetskom tržštu ta kompanija je povećala prodaju za 26,3 posto u odnosu na isti mesec prošle godine.

Cela grupa, koja obuhvata brend Daihatsu i kamione Hino, u martu je prodala 876.126 vozila, dok je u istom mesecu 2009. godine prodaja iznosila 693.759 vozila. Osim što je povećala prodaju, Toyota je objavila da je došlo i do snažnog rasta proizvodnje. Tako je kompanija prošlog meseca proizvela 860.534 vozila, čak 82,2 posto više nego u istom mesecu prošle godine.

Cela prošla godina je bila u znaku krize za svetsku industriji, a vlade različitih zemalja svojim su merama pokušale da zadrže prodaju svojih automobilskih industrija. Prema procenama, na europskim tržištima ove godine će biti prodato oko milion automobila manje nego u 2009. godini.

Toyota je, uprkos krizi koja je pogodila auto-industriju i problema sa kvarovima na nekoliko svojih modela automobila, ipak uspela da poveća prodaju, što je iznenadilo analitčare. Zbog greške na papučici gasa i kočnicama Toyota je sa tržišta bila prinuđena da povuče oko 10 miliona vozila. Zbog skrivanja problema s papučicom gasa gotovo četiri meseca Toyota je prošle nedelje pristala u SAD-u da plati kaznu u iznosu od 16,4 miliona dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik