Volkswagen ulaže u obnovljive izvore energije

Bez autora
Aug 27 2011

Najveći evropski proizvođač automobila Volkswagen planira da uloži oko milijardu evra u obnovljive izvore energije. Volkswagen će ulagati u vetroelektrane na moru i pregovara sa četiri kompanije u tom sektoru u nastojanju da do kraja godine izabere partnera.Vetropark bi trebao da ima proizvodni kapacitet od 200 megavata, što je petina kapaciteta prosečne nemačke nuklearne elektrane ili godišnja potrošnja oko 275.000 nemačkih domaćinstava.

Volkswagen ulaže u obnovljive izvore energijeNajveći evropski proizvođač automobila Volkswagen planira da uloži oko milijardu evra u obnovljive izvore energije.

Volkswagen će ulagati u vetroelektrane na moru i pregovara sa četiri kompanije u tom sektoru u nastojanju da do kraja godine izabere partnera.

Vetropark bi trebao da ima proizvodni kapacitet od 200 megavata, što je petina kapaciteta prosečne nemačke nuklearne elektrane ili godišnja potrošnja oko 275.000 nemačkih domaćinstava.

Ulaganje u proizvodnju električne energije iz energije vetra i Sunca, kao i u hidroelektrane pomoći će Volkswagen-u da smanji emisiju ugljen dioksida na ciljani nivo do 2020.

Takođe, Volkswagen razvija i električne automobile, kao i svi ostali veliki svetski proizvođači vozila.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik