3D Internet stiže u narednih pet godina

Bez autora
Jun 07 2010

Intel priprema zanimljive projekte u narednom periodu, a na nedavno završenom forumu predstavljene su nove tehnologije koje bi mogle značajno da promene sliku na IT i Internet nebu. Neke od njih su Light Peak, Smart TV i 3D Internet. Ono što je verovatno najzanimljivije jeste otvaranje priče o 3D Internetu. U Intelovim laboratorijama stručnjaci svoju pažnju usmeravaju na kreiranje kvalitetnih 3D prikaza i funkcionalnost aplikacija koje se prikazuju na Internetu. Prema mišljenju „Intelovaca” verovatnoća da će Internet u potpunosti preći na 3D je mala, ali je kreiranje trodimenzionalnog okruženja dostupnog svima moguće za oko pet godina. Neke stvari, poput čitanja teksta, ostaće dvodimenzionalne. Light Peak je predstavljen kao tehnologija koja bi trebalo da zameni USB standard. Radi se o optičkom prenosu podataka pri brzinama od 10 gigabajta u sekundi u oba pravca, a to je samo donja brzinska granica.

3D Internet stiže u narednih pet godinaIntel priprema zanimljive projekte u narednom periodu, a na nedavno završenom forumu predstavljene su nove tehnologije koje bi mogle značajno da promene sliku na IT i Internet nebu.

Neke od njih su Light Peak, Smart TV i 3D Internet.

Ono što je verovatno najzanimljivije jeste otvaranje priče o 3D Internetu. U Intelovim laboratorijama stručnjaci svoju pažnju usmeravaju na kreiranje kvalitetnih 3D prikaza i funkcionalnost aplikacija koje se prikazuju na Internetu.

Prema mišljenju „Intelovaca” verovatnoća da će Internet u potpunosti preći na 3D je mala, ali je kreiranje trodimenzionalnog okruženja dostupnog svima moguće za oko pet godina. Neke stvari, poput čitanja teksta, ostaće dvodimenzionalne.

Light Peak je predstavljen kao tehnologija koja bi trebalo da zameni USB standard. radi se o optičkom prenosu podataka pri brzinama od 10 gigabajta u sekundi u oba pravca, a to je samo donja brzinska granica.

U Intelu kažu da se može očekivati Light Peak u brzinama 10, 100 pa i 1.000 puta većima od trenutne.

Intel omogućava i novu dimenziju televizije, koju je nazvao Smart TV. Ova tehnologija integriše Internet i televizijske emisije, personalne sadržaje i pretraživanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik