A od “Tigra“ gotovo jelo

Bez autora
May 13 2010

Nemojte se iznenaditi, ako u vašem marketu ili samoposluzi u kojoj se svakodnevno snabdevate, uskoro vidite gotova jela skuvana u pirotskom „Tigru“. Kompanija poznata po proizvodnji guma i obuće, praktično je najavila pohod u još jednoj oblasti privređivanja - proizvodnje i prodaje gotovih jela širom Srbije. U „Tigru“ se inače ništa slučajno ne dešava, što znači da je ovoj odluci, da se gumarski gigant oproba i u proizvodnji i prodaji gotovih jela, prethodila ozbiljna priprema. Do pre nekoliko godina pripremali su po 5.000 obroka dnevno uglavnom za vlastite potrebe. Kapaciteti su im, međutim, mnogo veći, pa su odlučili da počnu sa pripremom porodičnih paketa gotovih jela, koja se mogu naručivati dnevno. Ova ideja je dobro primljena u celom okrugu, pa su počeli pripremljenu hranu da isporučuju na kućne adrese...

A od “Tigra“ gotovo jeloNemojte se iznenaditi, ako u vašem marketu ili samoposluzi u kojoj se svakodnevno snabdevate, uskoro vidite gotova jela skuvana u pirotskom „Tigru“.

Tim rečima Jelene Petković, izvršnog direktora kompanije poznate po proizvodnji guma i obuće, praktično je najavljen pohod Piroćanaca u još jednoj oblasti privređivanja - proizvodnje i prodaje gotovih jela širom Srbije. U „Tigru“ se inače ništa slučajno ne dešava, što znači da je ovoj odluci, da se gumarski gigant oproba i u proizvodnji i prodaji gotovih jela, prethodila ozbiljna priprema.

- Do pre nekoliko godina pripremali smo po 5.000 obroka dnevno uglavnom za vlastite potrebe. Kapaciteti su nam, međutim, mnogo veći, pa smo odlučili da počnemo sa pripremom porodičnih paketa gotovih jela, koja se mogu naručivati dnevno. Ova ideja je dobro primljena u celom okrugu, pa smo počeli pripremljenu hranu da isporučujemo na kućne adrese. Sa skromnim cenama, koje su prihvatljive čak i u ovom kraju, privukli smo dosta kupaca, pa smo počeli da spremamo hranu za porodična veselja, zvaniče prijeme i druga masovna okupljanja. To je praktično bio početak rada našeg keteringa, koji je sada dostupan zainteresovanima iz cele Srbije - kaže Radiša Cvetković, direktor Poslovnog servisa, pod čijim okriljem radi kuhinja.

Prema njegovim rečima, gotova jela spremljena u Pirotu već se mogu kupiti u velikim marketima i samoposlugama u Beogradu, a uskoro će to moći i u drugim gradovima Srbije. Prilikom kuvanja i pripreme poštuju se svi standardi iz ove oblasti, a hrana se pakuje u termootpornoj ambalaži.

Jelovnik

Uz jela iz nacionalne kuhinje, od gotovih jela se mogu kupiti meso sa roštilja, specijaliteti italijanske kuhinje, posna, masna, vegetarijanska jela, kao i jela koja se koriste na verskim slavama. Trenuto se proizvodi odnosno kuva par desetina hiljada obroka mesečno, ali narudžbine svakodnevno rastu - ističu u „Tigru“.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik