„Audi A8 L” premijerno u Pekingu

Bez autora
Apr 18 2010

Kralj „Audijeve” game „A8 L” sa 6,3 litarskim W12 motorom i produženim međuosovinskim rastojanjem, koje je donelo kraljevski ugođaj na zadnjim sedištima, biće predstavljen na Sajmu automobila koji se krajem aprila održava u Pekingu. Sa dužinom od gotovo 5,30 metara, „A8 L” je skoro 15 centimetara duži od standardnog modela, sa međuosovinskim rastojanjem od 3,12 metara. Dodatna dužina je omogućila i dodatni efekat na kabinski prostor. Obilje kože, centralna konzola pune dužine, elektro podesiva sedišta sa grejanjem i ventilacijom, kod kojih može da se „šteluje” i dubina sedalnog dela, lumbalna potpora, ugao sedenja, deset vazdušnih valjaka za masažu... Šta reći još? Ima još, a to je elektro podesivi „stočić” na suvozačkom sedištu.

„Audi A8 L” premijerno u PekinguKralj „Audijeve” game „A8 L” sa 6,3 litarskim W12 motorom i produženim međuosovinskim rastojanjem, koje je donelo kraljevski ugođaj na zadnjim sedištima, biće predstavljen na Sajmu automobila koji se krajem aprila održava u Pekingu.

Sa dužinom od gotovo 5,30 metara, „A8 L” je skoro 15 centimetara duži od standardnog modela, sa međuosovinskim rastojanjem od 3,12 metara. Dodatna dužina je omogućila i dodatni efekat na kabinski prostor.

Obilje kože, centralna konzola pune dužine, elektro podesiva sedišta sa grejanjem i ventilacijom, kod kojih može da se „šteluje” i dubina sedalnog dela, lumbalna potpora, ugao sedenja, deset vazdušnih valjaka za masažu... Šta reći još? Ima još, a to je elektro podesivi „stočić” na suvozačkom sedištu.

Četvorozonska automatska kontrola klime je standardna, a upravlja se putem, ni manje ni više nego 25 motora. Sve je tu, od stočića do frižidera. Prva klasa! Za zvučni ugođaj je zadužen Bang & Olufsen audio sistem, a filmovi se mogu gledati preko 10,2 inčnih LCD displeja.

Vozač će moći da uživa u W12 motoru sa 500 konjskih snaga i 625 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Agregat je uparen sa osmostepenom automatskom transmisijom i Quattro pogonom. Sprint do stotke – 4,9 sekundi, a maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 kilometara na čas.

W12 će biti standardni motor na početku, sa nekoliko dizela i benzinaca koji će takođe biti dostupni. Cene će biti poznate nakon oficijelnog predstavljanja u toku ovog meseca na salonu automobila u Pekingu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik