Banka za razvoj SE kreditira različite projekte u neprofitnoj sferi

Bez autora
Jun 08 2010

Banka za razvoj Saveta Evrope (SE) će odobriti Srbiji kredit od 200 do 300 miliona evra namenjen realizaciji različitih projekata. Ova sredstva u naredne tri godine će biti upotrebljena za projekte zaštite životne sredine, jačanja socijalnih integracija, obrazovanja i nauke. Reč je o trenutno najpovoljnijim zajmovima na svetskom tržištu, koji će biti odobreni sa rokom otplate od 20 godina i godišnjom kamatom manjom od dva odsto. Ova finansijska institucija za dva dana će u Rimu odlučivati o prvoj tranši kredita za Srbiju od 35 miliona evra, od čega će 25 miliona biti krediti za projekte u nauci, a 10 miliona za izgradnju stanova za naučne radnike. Ova banka u prethodnom periodu odobrila je Srbiji više od 200 miliona evra kredita, uz donaciju od 10,5 miliona evra.

Banka za razvoj SE kreditira različite projekte u neprofitnoj sferiBanka za razvoj Saveta Evrope (SE) će odobriti Srbiji kredit od 200 do 300 miliona evra namenjen realizaciji različitih projekata.

Ova sredstva u naredne tri godine će biti upotrebljena za projekte zaštite životne sredine, jačanja socijalnih integracija, obrazovanja i nauke.

Reč je o trenutno najpovoljnijim zajmovima na svetskom tržištu, koji će biti odobreni sa rokom otplate od 20 godina i godišnjom kamatom manjom od dva odsto.

Ova finansijska institucija za dva dana će u Rimu odlučivati o prvoj tranši kredita za Srbiju od 35 miliona evra, od čega će 25 miliona biti krediti za projekte u nauci, a 10 miliona za izgradnju stanova za naučne radnike.

Ova banka u prethodnom periodu odobrila je Srbiji više od 200 miliona evra kredita, uz donaciju od 10,5 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik