Do sada 1.330 poljoprivrednika preuzelo kredite

Bez autora
Apr 25 2010

Kratkoročne i dugoročne kredite koje subvencioniše Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede do sada je preuzelo oko 1.330 poljoprivrednih proizvođača u ukupnom iznosu od 7,5 miliona evra. Tri banke, Pro Credit Bank, Credit Agricole i Erste bank a.d. Novi Sad, odobrile su 3,47 miliona evra dugoročnih kredita, koji se najčešće podižu radi kupovine kombajna, traktora, mehanizacije, ali i za izgradnju skladišnih prostorija i drugih objekata. Sa prijemom zahteva za dugoročne kredite počela je i Metals banka. Istovremeno je 6 banaka (NLB banka, Credy banka Kragujevac, Banca Intesa, Komercijalna banka, Pro Credit Bank i UBB a.d. Beograd), isplatilo 399,95 miliona dinara kratkoročnih kredita. Ti krediti se najčešće koriste za nabavku đubriva, semena, za plaćanje radova na njivama i slično. Prošle nedelje odobreno je još oko 530 kredita za poljoprivredne proizvođače, u ukupnoj vrednosti od oko 2,40 miliona evra.

Do sada 1.330 poljoprivrednika preuzelo krediteKratkoročne i dugoročne kredite koje subvencioniše Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede do sada je preuzelo oko 1.330 poljoprivrednih proizvođača u ukupnom iznosu od 7,5 miliona evra.

Tri banke, Pro Credit Bank, Credit Agricole i  Erste bank a.d. Novi Sad, odobrile su 3,47 miliona evra dugoročnih kredita, koji se  najčešće podižu radi kupovine kombajna, traktora, mehanizacije, ali i za izgradnju skladišnih prostorija i drugih objekata. Sa prijemom zahteva za dugoročne kredite počela je i Metals banka.

Istovremeno je 6 banaka (NLB banka, Credy banka Kragujevac, Banca Intesa, Komercijalna banka, Pro Credit Bank i UBB a.d. Beograd), isplatilo 399,95 miliona dinara kratkoročnih kredita. Ti krediti se najčešće koriste za nabavku đubriva, semena, za plaćanje radova na njivama i slično. Prošle nedelje odobreno je još oko 530 kredita za poljoprivredne proizvođače, u ukupnoj vrednosti od oko 2,40 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik