Drugo poluvreme „kije sorento“

Bez autora
Jun 20 2010

Srpsko tržište je bogatije za drugu generaciju „kije sorento“ koja pored ponude novih motora i atraktivnijeg izgleda, pažnju kupaca privlači sedmogodišnjom (ili 150.000 km) fabričkom garancijom na kompletno vozilo. U pitanju je puna besplatna garancija koja je prenosiva na sve buduće vlasnike. Jasno je da su u „Kiji“ apsolutno sigurni u pouzdanost novog „sorenta“, koji bi trebalo da zaseni originalni model predstavljen 2002. godine i prodat u više od 900.000 primeraka. Dizajn prati moderne trendove i „sorento“ je zahvaljujući pravim i oštrim linijama sve više „nemac“, a sve manje „korejac“. Zasluga za transformaciju pripada nemačkom dizajneru Peteru Šrejeru. Što se dimenzija tiče, novi „sorento“ se pruža 4,69 metara, odnosno 9,5 centimetara je duži od prethodnika. Takođe, Šrejer se odlučio za sportski izgled i druga generacije je 1,5 cm niža.

Drugo poluvreme „kije sorento“Srpsko tržište je bogatije za drugu generaciju „kije sorento“ koja pored ponude novih motora i atraktivnijeg izgleda, pažnju kupaca privlači sedmogodišnjom (ili 150.000 km) fabričkom garancijom na kompletno vozilo.

U pitanju je puna besplatna garancija koja je prenosiva na sve buduće vlasnike.

Jasno je da su u „Kiji“ apsolutno sigurni u pouzdanost novog „sorenta“, koji bi trebalo da zaseni originalni model predstavljen 2002. godine i prodat u više od 900.000 primeraka. Dizajn prati moderne trendove i „sorento“ je zahvaljujući pravim i oštrim linijama sve više „nemac“, a sve manje „korejac“. Zasluga za transformaciju pripada nemačkom dizajneru Peteru Šrejeru. Što se dimenzija tiče, novi „sorento“ se pruža 4,69 metara, odnosno 9,5 centimetara je duži od prethodnika. Takođe, Šrejer se odlučio za sportski izgled i druga generacije je 1,5 cm niža.

Korejski SUV je od samog početka ponuđen u verziji s pet i sedam sedišta (treći red sedišta se doplaćuje 600 evra), kao i sa stalnim

automatskim pogonom na sva četiri točka (4WD) ili samo na prednje (2WD). Novitet je i 2,2-litarski dizel agregat sa 197 konja, uparen sa šestostepenim manuelnim menjačem (automatski se doplaćuje 2.000 evra). On zamenjuje stari 2,5-litarski ,od kojeg je snažniji, štedljiviji i ekološki prihvatljiviji. U ponudi su i dva benzinca - 2.4 sa 175 KS i šestocilindrični 3.5 sa 277 konja.

Početna cena novog „sorenta“ je 24.990 evra za verziju sa benzinskom motorom 2.4, 2WD pogonom i opremom „ex sport“. Dizelaš s pogonom na prednje točkove košta 27.490 evra, a sa 4 WD pogonom 29.990 evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik