Inteza odobrila poljoprivredne kredite od 4,5 miliona evra

Bez autora
May 20 2010

Banka Inteza (Intesa) u prva četiri meseca ove godine odobrila je 786 poljoprivrednih kredita u vrednosti od oko 4,5 miliona evra, što je duplo više nego u istom periodu prošle godine. Inteza je 2009. godine u istom periodu odobrila dva miliona evra poljoprivrednih kredita. Ukupan obim poljoprivrednih kredita banke dostigao je oko 30 miliona evra. Najtraženiji su krediti za poljoprivrednu mehanizaciju, za ulaganje u sisteme za navodnjavanje, podizanje plastenika i nabavku stada. Banka odobrava kratkoročne, dugoročne i subvencionisane kredite, a mesečna kamata na dinarske kredite je oko 1,8 odsto, a za kredite u evrima oko jedan odsto. Kašnjenja u otplati poljoprivrednih kredita su oko dva odsto od ukupno odobrenih kredita, što je manje od proseka kod privrede i stanovništva. Banka Inteza je po bilansnoj sumi od 3,4 milijarde evra i ukupnim kreditima oko dve milijarde evra, najveća banka na tržištu Srbije.

Inteza odobrila poljoprivredne kredite od 4,5 miliona evraBanka Inteza (Intesa) u prva četiri meseca ove godine odobrila je 786 poljoprivrednih kredita u vrednosti od oko 4,5 miliona evra, što je duplo više nego u istom periodu prošle godine.

Inteza je 2009. godine u istom periodu odobrila dva miliona evra poljoprivrednih kredita.

Kako je kazao predstavnik banke Đorđe Radulović, ukupan obim poljoprivrednih kredita banke dostigao je oko 30 miliona evra.

- Najtraženiji su krediti za poljoprivrednu mehanizaciju, za ulaganje u sisteme za navodnjavanje, podizanje plastenika i nabavku stada - naveo je on.

Banka odobrava kratkoročne, dugoročne i subvencionisane kredite, a mesečna kamata na dinarske kredite je oko 1,8 odsto, a za kredite u evrima oko jedan odsto.

- Kašnjenja u otplati poljoprivrednih kredita su oko dva odsto od ukupno odobrenih kredita, što je manje od proseka kod privrede i stanovništva - kazao je Radulović.

Banka Inteza je po bilansnoj sumi od 3,4 milijarde evra i ukupnim kreditima oko dve milijarde evra, najveća banka na tržištu Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik