Investicioni krediti banke Inteza sa kamatom od 5,24 odsto

Bez autora
May 12 2010

Banka Inteza (Intesa) u Srbiji je počela da odobrava investicione kredite za mala i srednja preduzeća i preduzetnike sa kamatnom stopom od 5,24 odsto godišnje. Pozajmice za finansiranje razvoja, investicionih projekata, refinansiranje i nabavku trajnih obrtnih sredstava odobravaju se do iznosa od 500.000 evra sa rokom otplate do 10 godina. Stabilizacija privrednih aktivnosti zabeležena početkom 2010. godine i porast interesovanja za investicione kredite pružaju veru da se srpska privreda nalazi na putu izlaska iz recesije. S obzirom da sektor malih i srednjih preduzeća zapošljava između 65 i 70 odsto svih zaposlenih u Srbiji, očekuje se da će se novi investicioni ciklusi u tom sektoru odraziti na celokupnu ekonomiju. Banka Inteza je navela da je potražnja preduzetnika za investicionim kreditima u prvom kvartalu 2010. za 15 odsto veća nego u istom periodu prošle godine, što ukazuje na postepenu normalizaciju tržišnih prilika...

Investicioni krediti banke Inteza sa kamatom od 5,24 odstoBanka Inteza (Intesa) u Srbiji saopštila je danas da je počela da odobrava investicione kredite za mala i srednja preduzeća i preduzetnike sa kamatnom stopom od 5,24 odsto godišnje.

Kako se navodi u saopštenju, pozajmice za finansiranje razvoja, investicionih projekata, refinansiranje i nabavku trajnih obrtnih sredstava odobravaju se do iznosa od 500.000 evra sa rokom otplate do 10 godina.

"Stabilizacija privrednih aktivnosti zabeležena početkom 2010. godine i porast interesovanja za investicione kredite pružaju veru da se srpska privreda nalazi na putu izlaska iz recesije", izjavila je predstavnica Banke Inteza Danijela Tomašević. S obzirom da sektor malih i srednjih preduzeća zapošljava između 65 i 70 odsto svih zaposlenih u Srbiji, navela je ona, očekuje se da će se novi investicioni ciklusi u tom sektoru odraziti na celokupnu ekonomiju.

Banka Inteza je navela da je potražnja preduzetnika za investicionim kreditima u prvom kvartalu 2010. za 15 odsto veća nego u istom periodu prošle godine, što ukazuje na postepenu normalizaciju tržišnih prilika.

Navodi se da je Banka Inteza tokom 2009. godini odobrila 1,1 milijardu evra kredita malim i srednjim preduzećim i preduzetnicima, od čega je 225 miliona evra bilo sa državnom subvenicijom za kamate.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik